Rafet El Roman ile tanıştıktan sonra hayatı değişen Yusuf Güney, tanışma öyküsünü anlattı: Her yolu denedim, olmadı. Gazeteci kılığına girdim..

Günaydın'ın haberine göre; Rafet El Roman'a 'Aşk-ı Virane' adlı şarkıyı verip, onunla düet yaparak şöhreti yakalayan Yusuf Güney, Radyo Hitmix'te katıldığı bir programda Rafet El Roman ile nasıl tanıştığını anlattı.

Gizemli aşka mesaj
Geçen hafta 'Bir Sevda Masalı' adlı ilk albümünü çıkaran Güney, Rafet El Roman ile tanışmak için her yolu denediğini, sesini bir türlü duyuramayınca 5 Haziran 2005 günü sanatçının bir konseri sonrasında, röportaj yapmak isteyen gazeteci kılığında yanına gittiğini söyledi. Hazırladığı besteleri dinleterek hayatının gidişatının değiştiğini böyle bir şansın insanın karşısına bir kere çıktığını da vurgulayan Güney, "O gün benim için ikinci doğum günüm oldu" dedi. Duygusal şarkılarını, ismini açıklamayacağı 'özel biri'ne yazdığını söyleyen Güney, "Ben şöhreti yakalayınca beni aradı, ama artık her şey için çok geçti" sözleriyle de şarkılarını yazdığı gizemli sevgiliye gönderme yaptı.