Konzerthaus'ta düzenlenen galaya eşi Brad Pitt ile gelen Jolie, onur ödülünün yanı sıra söz konusu filmden dolayı en önemli film ödülüne de layık görüldü.

Ödülü, Barış Nobel Ödülü sahibi Mohammed El Baradey'in elinden alan Jolie burada yaptığı konuşmada, bu filmi daha fazla insanın ayağa kalkarak bu şeyleri değiştirmeye çalışmasını ümit ettiği için çektiğini belirtti.

Brad Pitt de, Jolie'nin yaptığı filmin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Filmi çektiği için mutluyum" ifadesini kullandı.

Fransız yönetmen Luc Besson da, Burma'nın muhalefet lideri ve Barış Nobel Ödülü sahibi Aung San Suu Kyi'nin hayatını anlattığı "The Lady" filmi için insan hakları ödülü aldı.

Geleneksel olarak Berlin Film Festivali'nin çerçevesinde düzenlenen bu yılki galaya, Jolie ve Pitt'in yanı sıra şarkıcı Katie Melua, oyuncu Ornella Muti ve Michelle Yeoh ile çok sayıda ünlü katıldı.

Film Bosna'da gösterime girdi

Bu arada Jolie'nin ilk yönetmenlik denemesi olan "Bal ve Kan Ülkesi'nde", Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da gösterime girdi.

Bosna Savaşı'nda yaşanan şiddeti konu alan film, bölgede tartışmaları alevlendirdi.

Film, savaşta Sırp tarafını kötü gösterdiği gerekçesiyle Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde gösterilmeyecek. Ülkenin tek film dağıtım şirketi, filmin Sırp bölgesindeki sinemalara göndermeme kararı aldı. Ancak Sırp yönetimi altında yaşayan Müslüman Boşnaklar, özel gösterim yapılmasında ısrarlı.

Film, savaş başladığında kendilerini iki düşman tarafta bulan Sırp bir adamla Müslüman Boşnak bir kadının arasındaki ilişkiyi anlatıyor.

"Bal ve Kan Ülkesinde'', Türkiye'de 24 Şubat'ta gösterime girecek.