1957 depreminden sonra yıkılan ve 1960´lı yıllarda sütunları liman dolgusu olarak kullanılan 5 bin yıllık Telmessos Antik Tiyatrosu için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay devreye girdi. Cuma günü Fethiye’de incelemelerde bulunan Günay, tiyatronun restorasyonu ile ilgili çalışmalara başlandığını bildirmişti. Günay ilçeden ayrıldıktan sonra Telmessos Antik tiyatrosu için yapılacak olanlar da netleşmeye başladı.

AK Parti Fethiye ilçe başkanı Mustafa Ali Türkan, Bakan Ertuğrul Günay’ın Telmessos Antik Tiyatrosu ile yakından ilgilenme sözü verdiğini açıkladı. Tamamlanan restorasyon projesi için 2012 yılı içerisinde ihaleye çıkılacağını kaydeden Türkan, tiyatronun 2013 yılı turizm sezonuna hazır olarak gireceğini ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanı’nın şehrin içinde bulunan tiyatronun şimdiki görüntüsünden büyük üzüntü duyduğunu belirten Mustafa Ali Türkan, "Tiyatronun kültür yaşantısına dahil edilmesi için bakan beyin talimatı var. İhale sürecinin ardından burayı ayağa kaldırmak için çalışmalar başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tiyatronun 2013 turizm sezonuna yetişeceğini kaydetti. Ayrıca burada kültürel etkinlikler düzenlenmesi için ön ayak olacağını da ifade etti." dedi.

Bakanlık, modern bir görünümle turizme kazandırılmak istenen ve Fethiye Belediyesi tarafından mimari projesi hazırlanan tiyatroyu 2012 yatırım bütçesine aldığını daha önce duyurmuştu. Buna göre restore çalışmaları Fethiye Belediyesi tarafından hazırlatılan mimari proje çerçevesinde yapılacak. Belediyenin ihaleye çıkarak hazırladığı projeye göre antik tiyatronun önünden geçen yol deniz kenarına alındı, mevcut park ise yenilenerek tiyatroyla birleştiriliyor. Ayrıca projede tiyatronun sahne kısmı gerçeğine yakın şekilde yeniden dizayn ediliyor.

DEBBOY YOLU TURİZM YOLU OLUYOR

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Fethiye ile ilgili verdiği bir diğer müjdeli haberin de Debboy ve Kayaköy yolu ile ilgili olduğu öğrenildi.

Fethiye’yi kuş bakışı gören Debboy’a çıkan yol genişletilerek turizm yolu ilan edilecek. Etrafında sanatsal yapıların oluşacağı yeni yol otel ve acentelerin tur programlarına dahil edilecek. Bu yolun devamında bulunan Kayaköy yolu da yine turizm yolu kapsamında bakanlık tarafından yapılacak.