Binanın açılışı Vali Mustafa Malay, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Aydın İl Jandarma Alay komutanı Albay Mehmet Tire, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan ve Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Hulusi Akşit"in katılımı ile yapıldı.
Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun açılış töreninde yaptığı konuşmada, son 10 yılda yapılan cezaevi reform çalışmaları sonucunda cezaevlerinde olumlu ve modern gelişmelerin olduğunu vurgulayarak “Aydın cezaevimizde de oda sistemine geçilmiş, iş yurdu ve eğitim atölyeleri ile spor alanlarından oluşan ek tesisler inşa edildi. Bugün açılışını yapacağımız ziyaretçi görüşme binasının yeni hali bu çalışmalarımızın sonuçlarından birisidir” dedi.
Yakın günlerde fırın, mutfak ve iş atölyeleri ile ilgili yeni projeleri devreye sokacaklarını söyleyen Beytorun “Çalışmalarımız da kamu ve özel sektörden büyük destek görmekteyiz Amacımız hükümlü ve tutukluların boş oturan değil çalışan, üreten, suçtan arınmış topluma uyum sağlayan bireyler olmasıdır” dedi.
Ziyaretçi bekleme salonunun daha önce bakımsız olduğunu ifade eden Beytorun “Ahşap kapı ve pencereleri dökülmüştü ısıtma sistemi ve arama odası yoktu. Bakanlıktan sağlanan maddi imkânla tuvaletler yenilendi. Camlar ısı camlı hale getirildi. Kışın ısıtma yazın soğutma için klima tertibatı kuruldu. Ayrıca kafeterya bölümü tamamen yeni oluşturuldu. Amacımız hükümlü ve tutukluların yanın da ziyaretçilerine de insanca yaklaşma ilkesiydi ve bunu başardık” dedi
Vali Mustafa Malay da ziyaretçiler için güzel bir ortamın yaratıldığını vurgulayarak “Bu cezaevinde insanlar meslek sahibi yapılıyor. Cezaevinde yatanların üzüntüsü kadar yakınları da üzüntü duyar. Ziyareti gelen insanların sevdiklerini düzgün, güzel ve yakın bir ortamda görmesi insanları rahatlatır emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
Vali Malay ve Sabri Beytorun kurdeleyi birlikte keserek açılışı yaptılar. Tüm protokol üyeleri daha sonra cezaevini gezerek cezaevi müdürü Yavuz Urz"dan bilgi aldılar. Vali Malay çalışma atölyesinde el sanatları ile uğraşan mahkûmları da ziyaret edip fayton maketi yapan bir mahkûmdan 40 YTL karşılığında fayton maketi satın aldı. Mahkûmun ısrarla parayı istememesine rağmen Vali Malay kural gereği parayı cezaevi idarecilerine verdi. Vali Malay cezaevinin kütüphane, revir ve spor alanlarını da gezerek incelemelerde bulundu.