Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk ve ligde kalma mücadelesi veren takımların kaderlerinin çizileceği son iki haftada, 4. sırada yer alan Galatasaray zirveye damgasını vuracak.

Galatasaray'ın, önce lider Beşiktaş, ardından da 2. sıradaki Sivasspor ile oynayacağı maçlar şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi vizesi alacak olan takımlar için büyük bir önem taşıyor. Sarı-kırmızılı takımın ligdeki kaderi de bu maçlar sonunda belli olacak. Galatasaray'ın, lider Beşiktaş ve ikinci Sivasspor ile oynayacağı maçları kazanması halinde, Trabzonspor'un da geri kalan maçlarını kayıpsız atlatması durumunda, bordo-mavili takıma şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi kapısı açılmış olacak.

Turkcell Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Beşiktaş'a konuk olacak olan Galatasaray, son hafta Sivasspor'u konuk edecek. Zirveye damgasını vuracak olan sarı-kırmızılı takım, bu maçlar sonunda ligdeki kaderini de tayin etmiş olacak. 58 puanda yer alan sarı-kırmızılı takımın kalan iki maçını da kazanması durumunda matematiksel olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansı bile ihtimaller arasında yer alıyor.
Bordo-mavili takım geri kalan maçlarını kazanması halinde ise bu işten en karlı çıkacak takım olacak.