Genelkurmay Başkanı Org. Özel, sitenin güncelleme zamanı konusunda ise "Bu adım Sayın Cumhurbaşkanı tebrikat için Karargâh'a gelmeden atılsın" emrini verdi
 
SABAH, 27 Nisan "e-muhtırasının" kaldırılmasının perde arkasına ilişkin önemli bir ayrıntıya ulaştı. Genelkurmay Başkanlığı'nın dün sabah saatlerinde "Genelkurmay internet sitesi güncellenerek kamuoyunun kullanımına sunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" notu ile açıkladığı yeni düzenlemede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in inisiyatif aldığı öğrenildi. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) oturma düzeninde yapılan değişikliğin ardından Genelkurmay'dan iki önemli adım geldi. Org. Özel'in bir süre önce Gül'e gelerek "Başkomutan olarak 30 Ağustos kutlamalarını siz kabul edin" dedi ve bu öneri kabul gördü. Daha sonra da bayram kutlamaları yönergesinde gereken değişiklik yapıldı. Bu adımdan sonra Genelkurmay Başkanı Org. Özel ikinci bir jest daha yaptı ve "e-muhtıra" olarak tanımlanan 27 Nisan bildirisinin Genelkurmay sitesinden kaldırılması kararı aldı. Karargahta yapılan değerlendirme bu adım Cumhurbaşkanı Gül'e "O üzüntünüzü telafi ediyoruz" sözleriyle iletildi. Org. Özel, sitenin yeni halinin ne zaman yayınlanacağını ise "Bu adım Sayın Cumhurbaşkanı tebrikat için Karargah'a gelmeden atılsın" diyerek verdi. Özel'in emri uyarınca Genelkurmay Genel Sekreterliği hafta sonu yaptığı çalışma ile sitenin yeni halini oluşturdu. Verilen "olur"dan sonra site güncellendi. 
 
GATA'DAKİ O HİTAP! 
SABAH'a bilgi veren üst düzey bir yetkili sitenin güncellenmesinin tarihi bir değeri olduğunu belirterek şunları ifade etti : "Sayın Cumhurbaşkanı, 28 Ağustos 2007'de seçildikten bir gün sonra 29 Ağustos'ta GATA mezuniyet törenine katılmıştı. Törende kendilerine "Sayın Cumhurbaşkanı" şeklinde hitap edilmiş ve bu durum kendilerini üzmüştü. Oysa teamül ve nezaket "Sayın Cumhurbaşkanım" vurgusunu gerektirir. Yani bu herkes açısından hoş olmayan bir durumdu. Sitedeki bu değişikliğin bu tavrın 4. yıldönümünde güncellenmesi çok önemlidir. Şu unutulmamalı bu makamda görev yapan her kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanıdır ve kendileri de 'Sayın Cumhurbaşkanım' hitabını açık bir şekilde hak ediyor." 
 
TERÖR AÇIKLAMALARI DA YOK! 
TSK internet sitesinde yapılan değişiklik dün sabah 08:00'de yine internet sitesinde "Genelkurmay internet sitesi güncellenerek kamuoyunun kullanımına sunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" uyarısı ile açıklandı. Yeni düzenleme ile terörle mücadele çerçevesinde TSK internet sitesine konulan bilgiler de ayıklandı. Bundan sonra terörle mücadeledeki ayrıntılar İçişleri Bakanlığı internet sitesinde yer alacak. 
 
O BİLDİRİ GECE YARISI KONDU
2007 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Gül'ün adaylığına tepki olarak 27 Nisan 2007 gecesi TSK'nın internet sitesine konulan bildiride şu ifadeler yer alıyordu: "Son günlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde öne çıkan sorun, laikliğin tartışılması konusuna odaklanmış durumdadır. Bu durum, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. Unutulmamalıdır ki, TSK bu tartışmalarda taraftır ve laikliğin kesin savunucusudur. Ayrıca, TSK yapılmakta olan tartışmaların ve olumsuz yöndeki yorumların kesin olarak karşısındadır, gerektiğinde tavrını ve davranışlarını açık ve net bir şekilde ortaya koyacaktır." 
 
'KAMBUR ATILMIŞ OLDU'
E-Muhtıra'nın kaldırılmasına olumlu tepkiler geldi. 
 Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Siteden e-muhtıra bölümünün kaldırılması, normalleşme sürecinin bir parçasıdır. 
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: İnternet ortamında hala bulunmuş olması demokrasinin bir kamburuydu. Kambur atılmış oldu. 
 Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı: Geç de olsa Türkiye'nin gidişatının doğru, demokrasi çıtasını daha da yükseltmede çok önemli katkı sağlayacağı kanısındayım. 
 Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç: Geç kalmış, doğru bir adımdır. 
 
BAŞKOMUTAN'A TOPUK SELAMI
GATA Tıp Fakültesi 31. Dönem mezunu 58 tabip teğmene diplomaları verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, GATA Spor Salonu'ndaki törene 4. defa katıldı. "Sizi burada görmekten onur duyuyoruz" anonsu ile karşılanan Gül, törenin açılışında öğrencileri selamladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ise ödül vermek üzere ayağa kalktığında önce Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Gül'e topuk selamı verdi.
 
sabah