Başrollerini George Clooney, Ryan Gosling, Philip Seymour Hoffman, Marisa Tomei ve Evan Rachel Wood’un paylaştığı film Amerika’nın hemen ardından Türkiye’de vizyona girdi. Bugün sinemaseverlerle buluşan filmin hemen her aşamasında imzası olan Clooney, bu filmiyle dördüncü kez yönetmen koltuğuna oturuyor.

Amerika başkanlığına adaylığını koyacağı iddia edilen George Clooney kendisinin yönetmenliğini yaptığı 'The Ides of March' filminde Amerika başkan adayı rolünde: "Bunu yaparken zevk aldım. Gerçekten eğlenceli bir ekibimiz vardı. Onlar çok zeki. Ekibiniz bu kadar iyi olunca yönetmek de kolaylaşıyor.’’ George Clooney ‘Beni ancak filmlerde başkan adayı olarak görebilirsiniz’ diyerek Amerika başkanlığına adaylığını koyacak iddialarına da son vermiş oldu.

Filmin konusu ise şöyle: Amerikan başkanı olma sürecindeki Mike Morris'in adamı Stephen Myers, karşı taraftan da teklifler almaktadır. Fakat idealleri ve prensipleri teklifleri reddetmesini gerektirir. Ne zaman Mike Morris başkan seçilir ve kirli politik işler işin içine girer, o zaman Stephen Myers tarafını bulmakta sıkıntı yaşar.