Söke"de yıl içinde gerçekleştirdikleri yürüyüş programlarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı Beşparmak Dağı yürüyüşü ile noktalayan Sökeli İzciler Kulübü üyeleri, zirve yapmanın mutluluğunu yaşadı. Söke İzci Lideri ve Sadullah Kuşada İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Hüseyin Ertuğrul öncülüğünde gerçekleştirilen sezonun son dağ yürüyüşüne 28 kişiden oluşan izci ve doğasever katıldı.
Söke"nin en uzak noktası olan Beşparmak Dağı zirve yürüyüşü için sabah 05.30"da ilçeden hareket eden izciler, zirveye saat 12.00"de ulaşıldı. Özellikle zirveye çıkışda dev kayalardan geçişlerde grup zorlanırken bin 365 metrelik Tekerlik Tepe"de Türk Bayrağı açılarak hatıra fotoğrafı çekilmesi yorgunlukları unutturdu. Doğa ve adralin tutkunlarının son yıllarda başlıca tercihleri arasında yer alan Beşparmak Dağı"nın zirvesine ulaşan izciler, akşam saat 19.30"da ilçeye döndü.
Gün boyu yaklaşık sekiz saat yürüyerek beşparmak dağı zirve yürüyüşünü gerçekleştiren izciler, “:ok yorulduk ama mitolojik öyküsü bol olan gizemli bölgeleri tanımanın mutluluğunu yaşadık, buda yorgunluğumuzu giderdi” diyerek, yürüyüşten büyük keyif aldıklarını ifade ettiler.