Kendi sahasında oynadığı son iki maçı kaybeden Trabzonspor, Galatasaray'ı yenerek kötü gidişine son vermenin peşinde. UEFA Kupası 4. tur ilk maçında Hamburg deplasmanından 1-1'lik beraberlikle avantajlı bir skorla dönen Galatasaray ise Trabzonspor'u mağlup ederek şampiyonluk yarışında da yoluna devam etmek istiyor.

Trabzonspor'da bu maç öncesinde eksik oyuncu bulunmazken, hafif sakatlığı bulunan Yattara da sahadaki yerini alabilecek. Sarı-kırmızılılar da sakatlıkları süren Servet Çetin, Mehmet Topal, Linderoth ve Emre Güngör, Harry Kewell ve Nonda bu maçta da forma giyemeyecek.

G.SARAY TRABZON'DA RAHAT

G.Saray ile Trabzonspor, bugün yapacakları maçla birlikte 104. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında bugüne dek yapılan 103 karşılaşmanın 47'sini Galatasaray, 33'ünü Trabzonspor kazanırken, 23 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan toplam 103 karşılaşmada Galatasaray 132, Trabzonspor ise 110 kez gol sevinci yaşadı.

LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde ezeli rakibi Trabzonspor'un 10 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 69 karşılaşmanın 31'ini ''Cim Bom'' kazanırken, 21 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu, 17 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray 87, Trabzonspor ise 74 gol attı.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 3-0 kazanmıştı.

TRABZON'DAKİ LİG MAÇLARI

İki ekip arasında Trabzon'da yapılan lig karşılaşmalarında ise ev sahibi Trabzonspor, galibiyet sayısında rakibine üstünlük kurdu. Trabzonspor, evindeki 34 maçta Galatasaray'ı 14 kez yenerken, ''Cim Bom'' ise bordo-mavilileri 12 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon'daki 8 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor'un sahasındaki 40 golüne, Galatasaray da aynı sayıda golle karşılık verdi.

Geçen sezon Trabzon'da yapılan lig maçını Galatasaray 1-0 kazanmıştı.

Galatasaray, Trabzonspor ile son 12 sezonda deplasmanda yaptığı maçlarda sadece 1 kez yenildi. Sarı-kırmızılılar, ligde son 12 sezonda Trabzon deplasmanında rakibini 7 kez yenerken, 4 kez de berabere kaldı, sadece 2006-2007 sezonundaki maçı 3-1 kaybetti.

Muhtemel 11'ler:

TRABZONSPOR

Sylva,Song, Egemen, Cale, Tayfun, Hüseyin, Colman, Selçuk, Yattara, Umut, Gökhan.

GALATASARAY

De Sanctis, Sabri, Emre Aşık, Hakan Balta, Volkan Yaman, Barış, Lincoln (Mehmet Güven), Ayhan, Arda, Ümit, Baros.