Haftaya Beşiktaş'ın 1 puan önünde lider giren Sivasspor bugünkü mücadeleyi de kazanırsa şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli geçecek. Tersi olur yani Trabzonspor mücadeleden galip çıkarsa zirve yarışı iyice kızışacak. Sivasspor'la farkı 1'e indirecek olan bordo-mavililer de yarışın en iddialı isimlerinden biri olarak öne çıkacak.
Sivasspor'un puan kaybı iki takım kadar, yarışa ortak olan Beşiktaş ile G.Saray'ı da ilgilendiriyor. Bu ihtimalde Beşiktaş yarın Eskişehir'i yenerse liderliği ele alacak. G.Saray ise Ankaraspor'u kayıpsız geçerse aradaki farkı biraz daha eritip, umudunu artıracak. 4 Eylül Stadı'nda 16.15'te oynanacak maçı LİG TV naklen yayınlayacak. Mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek.






Maçın önce oynanması 'Uygun' değil

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Trabzonspor'la oynayacakları lig maçını şampiyonluktaki rakiplerinden bir gün önce oynayacak olmalarına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı ekibin başarılı çalıştırıcısı mücadelenin sezonun en önemli maçlarından biri olarak görüldüğünün belirtilmesi üzerine, “Herkes öyle düşünüyor ama maalesef federasyonumuz öyle düşünmedi, cumartesi günü oynatıyor, önemli olsaydı pazar günü oynatırdı. Demek ki o kadar önemli bir maç değil' dedi. Trabzonspor maçı için futbolcularını motive etmeye yönelik özel çalışmalar yaptıklarını belirten Uygun karşılaşma için özel bir prim olmadığını, önceki büyük maçlardaki prim sisteminin geçerli olduğunu söyledi.