Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasının açılış maçında Beşiktaş, 39. dakikada Guti'nin oyundan atılması ile 10 kişi kaldığı maçta, Eskişehirspor'a deplasmanda 2-0 mağlup oldu ve zirve yolunda büyük bir yara aldı.

Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor, konuk ettiği Beşiktaş'ı Veysel ve Sezer'in golleri ile 2-0 mağlup ederek, siyah-beyazlıların şampiyonluk yoluna taş koydu.

Eskişehirspor, bu galibiyetle ligdeki yenilmezlik serisini 5 maça çıkartırken, Beşiktaş 6 maç aradan sonra ligdeki ilk mağlubiyetini aldı.

Çok soğuk bir havada oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Eskişehirspor oldu.

Maçın ilk tehlikeli atağı 2. dakikada Batuhan'la geldi. Hızlı gelişen Eskişehirspor hücumunda sağ kanattan çizgiye inen Burhan ortaladı. Batuhan kale sahasını önünde boş durumda vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

8. dakikada ev sahibi Eskişehirspor, inanılmaz bir gol daha kaçırdı. Diego'nun güzel pası ile hareketlenen Burhan, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. Vuruşu çok kötüydü.

17. dakikada Guti sahneye çıktı. İspanyol yıldız, savunmanın arkasına harika bir pas attı. Ali Kuçik, Ivesa'nın önünde dokundu, top auta gitti.

28. dakikada Guti'nin düşürülmesi ile kullanılan serbest vuruşta, Necip boş durumda kafayı vurdu. Kaleci Ivesa, yere de çarpan topu güçlükle kurtarmayı başardı.

39. dakikada belki de oyunun kırılma anı yaşandı. Hakeme itirazı nedeniyle ikinci sarı kartı gören Guti, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Beşiktaş bu dakikadan itibaren 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

Kırmızı kartın hemen ardından Eskişehirspor, yüzde yüzlük bir pozisyon yakaladı. Sol kanattan Erkan, ceza sahasına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Erkan, Cenk'in üzerinden aşırtmaya çalıştı ancak top üstten auta gitti.Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

51. dakikada Beşiktaş önemli bir tehlike yakaladı. Hilbert'in pası ile hareketlenen Holosko, topu ağlara yolladı. Ancak ofsayt nedeniyle gol iptal edildi.

57. dakikada içinde Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Önce Burhan, kaleci Cenk'i geçerek topu kaleye gönderdi. Ersan çizgiden çıkardı. Pozisyonun devamında, soldan gelen ortayı kontrol eden Batuhan'ın şutunu Cenk kurtardı.

Ve Eskişehirspor aradığı golü 61. dakikada Veysel ile buldu. Sağ kanattan ceza sahasına giren Veysel Sarı, mükemmel bir vuruşla topu ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın 78. dakikasında Sezer Öztürk, farkı ikiye çıkardı. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Sezer, dar açıdan güzel bir vuruşla Cenk'i mağlup etti ve Eskişehirspor'u 2-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın geride kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Eskişehirspor, 30 yıldır mağlup edemediği Beşiktaş'ı 2-0 ile devirdi.

NTV Spor