Malatya'da Zirve Yayınevinde 1'i Alman uyruklu 3 kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili görülen duruşmada mahkeme heyeti, tanık olarak dinlenen Eski Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin'in talebi üzerine gizli oturuma karar verdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 31. duruşmada mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesine başladı.

Tanık olarak dinlenmesi için mahkemeye getirilen Veysel Şahin, daha önce Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili Cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından kendisi ve ailesinin tehdit edildiğini, bu nedenle mahkemede gizli oturumla bildiklerini anlatabileceğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Eray Gürtekin, ''Geçerli bir sebebin yoksa CMK'nın 58. maddesinden yararlandıramayız. Aldığın tehditler neler?'' diye sorunca Şahin, şu cevabı verdi:

''Talimatla ifade verdiğimde, henüz Malatya adliyesinden çıkmadan cezaevinden benimle gelen görevli başçavuş ifademi elimden alarak, bir takım yerlere faksladı. Yani, ifadem Zekeriya Öz'e ulaşmadan başka yerlere ulaşmıştı.''

Veysel Şahin, mahkeme başkanının 'Nerelerdi buralar?'' sorusuna, ''Mehmet Ülger, Malatya Eski İl Jandarma Alay Komutanı ve Levent Ersöz'e ulaştırıldı'' cevabını verdi.

Sanığın talebini görüşen mahkeme heyeti, gizli oturum yapılmasına karar vererek salonu boşalttı.