Toplantıya Nazilli Vergi Dairesi Müdürü Şevket Çeşnial, Nazilli Ziraat Odası ve Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Sabri Tapuçar, çevre belde ve ilçelerin belediye başkanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
Toplantıda “Zirai kazancın vergilendirilmesi” açıklamalarda bulunan Nazilli Vergi Dairesi Müdürü Şevket Çeşnial, Zirai faaliyetin ne olduğundan söz ederek; “Arazide, deniz, göl ve nehirlerde ekim, dikim, bakım, üretme, yetiştirme ve ıslah yollarıyla veyahut doğrudan tabiattan istifade etmek suretiyle nebat, orman, hayvan, balık ve bunların mahsullerinin üretimini, avlanmasını, avcıları ve yetiştiricileri tarafından muhafazasını, taşınmasının, satılmasın ve bu mahsullerden sair bir şekilde faydalanılmasını ifade eder. Aşım yaptırmak maksadıyla erkek damızlık beslenmesi, çiftçiye ait her türlü ziraat makine ve aletlerinin başka çiftçilerin zirai istihsal işlerinde çalıştırılması da zirai faaliyetlerden sayılır. Zirai mahsullerin değerlendirilmesi maksadıyla ve zirai istihsale yönelik olarak işlenmesi de zirai faaliyet kapsamına girmektedir. Üretim yapılan zirai mahsullerin dükkan ve mağaza açılmak suretiyle satılması halinde, mahsullerin dükkan ve mağazaya gelinceye kadar geçirdikleri safhalar zirai faaliyet sahasında kalır” dedi.
Zirai kazançların vergilendirilmesi konusuna da değinen Çeşnial, “Zirai kazanç elde eden mükellefler herhangi bir ayrıma tabi tutulmaksızın gelir vergisi kanununun 94. maddesine göre hasılatları üzerinden tevkifat yapılmak suretiyle vergilendirilmektedir” diye konuştu.