Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, İtalya gezisinin zeytincilik faaliyetleri için önemli olduğunu belirterek, üreticileri geziye katılmaya davet etti.
Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Ekim ayında yapılacak olan İtalya gezisi hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıda Çetin"e Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir ve Didim Ticaret Odası meclis üyesi ve turizmci Hikmet Atilla eşlik etti
Toplantıda ilk konuşan Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Bu gezi İtalya"da zeytin toplama mevsiminde yapılacak. Biz protokol gezilerinden sonra zeytin bahçelerini ve tesislerini gezecek, bilgi alacağız. Burada belki iş bağlantıları yapılacak. Aydın genelinde 15 Ziraat Odasına bu konuda bilgi verdik. Gezi tüm Aydın genelini kapsıyor. Başta büyük üreticiler ile zeytin işletmelerini de geziye bekliyoruz. Fuar gezisi olmayacak. Verimli olacağına inanıyoruz” dedi.
Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir de, “Şu an büyük üreticilerinden talepler var. Biz zeytin işiyle ilgilenen herkesin bu gezide haberdar olması için bu toplantıyı yaptık. Herkes geziye katılabilir. 8 gün sürecek bir gezi. Katılmak isteyen odamıza başvurabilir” diye konuştu.
Hikmet Atilla ise, İtalya gezisinin 17-24 Ekim tarihlerinde yapılacağını kaydederek, “Hem ticari hem de turistik bir gezi olacak. Bu gezide orada bulunan Ziraat Odalarıyla görüşmelerin dışında zeytin bahçelerini de ziyaret edilecek. Daha sonra bizler onları İlçemize davet edeceğiz. Başta organik tarım olmak üzere çeşitli konularda fikir alış verişinde bulunulabilir. Katılımın fazla olması amacıyla Ticaret ve Esnaf Odası ile bağlantılarımız olacak. Gezinin içeriği önümüzdeki günlerde netleşecek ve kamuoyuna duyuracağız” şeklinde konuştu.