Didim Ziraat Odasının Ağustos ayı Meclis toplantısı yapıldı. Oda binasında yapılan toplantıya Oda Meclis Başkanı Kemal Ak, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir ve Meclis Üyeleri katıldı. Toplantıda gündem maddeleri öncesinde Oda Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Gökdemir oda adına katılan toplantılara ilişkin bilgiler verdi. Gökdemir Didim Ziraat Odasında Temmuz ayı içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktarırken, Didim’de yapılan Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan kararlar hakkında meclis bilgile verdi.
İl Koordinasyon Kurulunda düşüşe geçen Pamuk fiyatları konusunun ele alındığını belirten Başkan Gökdemir, “Pamuk fiyatlarında düşüşle ilgili olarak İzmir Ticaret Borsası tarafından Pazartesi günü toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıya Aydın Ziraat Odası Başkanımız katıldı. Burada alınan kararlar hakkında bir rapor gelmedi. Bununlar ilgili bilgileri elimize geçtiğinde kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
DOMUZLA MÜCADELE
İl Koordinasyon Kurulundan Domuz sorunun da ele alındığını belirten Başkan Gökdemir, “İlçemizde, İlimizde ve hatta Ege bölgesinde yabani domuzlar büyük bir sorun; bu konuyu toplantıda ele aldık. Bununla ilgili değişik fikirler ele alındı ama odamız adına yaptığımız öneri şuydu. Bu yabani domuzların durumuna bakan ve bunların sorumluluğu olan bir kurum var. O da Milli Parklar Genel Müdürlüğü yani Çevre ve Orman Bakanlığı. Bu anlamda çiftçilerimizi TARSİM denilen sigortaya yönlendirmeliyiz. Bu anlamda çiftçilerimiz yerlerini TARSİM’le sigortalatırsa oluşacak hasarı bu anlamda hukuki olarak bakanlıkla çözülebilir. Sorunu ilkel değil bilimsel yönden çözülmesi konusunda öneri getirdik. Bu önerimiz Koordinasyon toplantısında değerlendirildi ve buna göre çalışmalar yapılacak” diye konuştu.
Meclis Toplantısında odaya üye olacaklar ve üyeden çıkarılacak olanların durumu ele alındı.