Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, önümüzdeki günlerde Didim merkezde dahil olmak üzere Akköy, Balat ve Fevzipaşa mahallesindeki çiftçilerinde içinde yer alacağı 2 ayrı kooperatif kuracaklarını söyledi.
İlerleyen günlerde Didim"de zeytin ağacı sayısı daha da artacağını kaydeden kapsamda biri su diğeri de tarım ve benzerinin içinde yer alacağı bir kooperatif Ahmet Çetin “Akköy Beldesi"nde şu an 3 tane kooperatif bulunmakta. Biz de bu kuracağız. Kuracağımız bu kooperatiflerin 7 kişilik yönetimlerini de Fevzipaşa Mahallesinde bulunan çiftçilerimizden oluşturacağız. Bu kooperatifimizde Akköy, Balat ve Didim merkezden çiftçilerimizde yer alacak. Bu konuyla ilgili olarak görüşmelerimiz olacak” dedi.
Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ayrıca elde edilen ürünlerin piyasaya satılması için kurulacak bu kooperatiflerin önemli rol oynayacağını vurgulayıp “Didim"de şu an 600 bin ağaç sayısı var. İleri de bu ağaçlardan elde edilecek ürünleri satma konusunda sıkıntılar yaşayacağız. Ürünümüzü almaya gelen 3-5 tüccarın eline bakacağız. Bu nedenle bu kooperatiflerin önemi burada ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
Ahmet Çetin ekilen zeytin ağaçlarının sürekli bakım istediğini de dile getirirken çiftçilere kendilerine verilen bu ağaçlara da iyi bakmaları konusunda uyarılarda bulundu.