Söke Ziraat Odası'nın düzenlediği geleneksel iftar yemeğine Aydın Valisi Kerem Al, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Bayrakrar, Aydın Ziraat Odası Başkan ve yöneticilerinin yanı sıra siyasi parti ve meslek odası yöneticileri katıldı.

İftar yemeğine Kaymakam Mehmet Demirezer, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Önder, Sazlı Belediye Başkanı Abdülmüttalip Demir, Yenidoğan Belediye Başkanı Ekrem Yılmaz, Güllübahçe Belediye Başkanı Yusuf Toptay, Sarıkemer Belediye Başkanı İbrahim İlhan, Ak Yeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci’ninde katıldığı iftar yemeği ilçe müftüsü Halil Mevlütoğlu’nun yaptırdığı iftar duası ile başladı.

İftar yemeği sonrasında yapılan konuşmalarda Söke’de bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Aydın İlinin Türk Tarımında ayrı bir yeri olduğunu dile getirerek, Aydın’da tarımsal sanayinin daha da gelişmesi gerektiğine dikkat çekti. Türk çiftçisinin zor koşullarda üretime devam ettiğini dile getiren Bayraktar; “Bu gün başta ABD olmak üzere yaşanılan doğal felaketlerde dünya tarımı SOS veriyor. ABD de tarımsal üretim de kuraklıktan yüzde 61’lik etkilenme yaşanırken yine çevremizdeki komşu ülkelerde tarımsal ürünlerde hızlı tırmanış yaşanıyor. Türkiye’nin 21 Milyon ton beklediğimiz buğday üretimi 19 Milyon ton civarında bekliyoruz. Yeterli buğday stokumuz var. Dünyadaki tarımsal üretimdeki gelişmeleri baktığımızda bu fırsatları lehimize çevirerek Türkiye’nin bölgenin gıda ambarı olmasını arzu etmekteyiz” dedi.

Hayvancılığın sorunlarını da değinen Bayraktar, hayvancılık sektörünün en önemli sorunlarından birinin yem de dışa bağımlılık olduğunu söyleyen TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar; “Yem bitkilerindeki artış maliyeti yukarıları çekiyor. Et ve Balık Kurumunun müdahaleci kurum olarak görev yapması için bakanlığın çalışmalarını olumlu buluyoruz” dedi.

İftar yemeğinde kısa bir konuşma yapan CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, çiftçinin üretimdeki alın terinin karşılığını alabilmesi için kur sisteminin değişmesi gerektiğine dikkat çekti. Aydın Valisi Kerem Al’da Büyük Menderesin temizliği ve taşkın önlemleri ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini dile getirirken, Aydın’da sulama ve içme suyu ile ilgili en küçük kaynakların bile değerlendirilmesinden yana olduklarını dile getirdi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png