Protokol çerçevesinde Ticaret Odası üyelerine uygun şartlarda kredi imkanı sağlanacağı bildirildi. 48 aya kadar vade ile sunulacak kredileri en az bir bilanço dönemini tamamlamış firmaların faydalanabileceği bildirildi.
Tarımsal kredilerde olduğu gibi ticari kredilerde de hizmet verdiklerini dile getiren Söke Ziraat Bankası Müdürü Turgut Derya Deniz; “Esnaf ve tüccarlarımızın da yanındayız. Ticaret Odası ile imzaladığımız protokol ile oda üyelerine uygun şartlarda kredi sunuyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Küresel ekonomik krizin Türkiye ile birlikte Söke'yi de etkisi altına aldığını söyleyen Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, “Söke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Tarımsal alanda yaşanan sıkıntılar ilçemizde sanayi ve esnaflarımıza da yansıdı. Üyelerimize avantaj sağlayan protokolleri nakit akışını sağlamak, üyelerimize nefes aldırmak adına imzalıyoruz” diye konuştu.
Ziraat Bankasının sunduğu avantajlı kredilerden Ticaret Odası üyeleri oda kayıt belgeleri ile bankaya başvuruda bulunarak kullanabilecekler.