Ziraat Bankası Görev Tanımı:
 
Müfettiş Yardımcıları Bankamız Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde görev yapmaktadır. Teftiş Kurulu Başkanlığı, Banka Üst Yönetimine banka faaliyetlerinin Kanun ve ilgili diğer mevzuat ile banka içi strateji, politika, ilke ve hedefler doğrultusunda yürütüldüğü ve iç kontrol - risk yönetimi sistemlerinin etkinliği ve yeterliliği hususunda güvence sağlar. Bu çerçevede, Teftiş Kurulu Başkanlığı yurtiçi ve yurtdışı tüm şubeleri, Genel Müdürlük birimleri ile bağlı ortaklıklar ve iştirakleri mahallinde ve merkezden denetlemektedir. 
 
Genel Hususlar
 
• Sınav süreci yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır,
 
• Adayların mezuniyetlerine göre İdari, Hukuk ve Mühendislik olmak üzere 3 farklı alanda yazılı sınav 
 
düzenlenecektir,
 
• Adaylar Sınav Merkezi (Ankara / İstanbul) seçimi yapabilecektir,
 
• Banka gerekli hallerde adayların sınava gireceği yerleri önceden duyurmak kaydıyla 
 
değiştirebilecektir,
 
• Yazılı sınav anadolu üniversitesi tarafından gerçekleştirilecektir,
 
• Mülakat süreci Bankamız tarafından yürütülecektir. 
 
Adaylarda Aranan Şartlar:
 
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
 
2. 01.01.1984 ve sonrası doğumlu olmak, 
 
3. Yazılı sınava İdari alandan katılacak adaylar için; Üniversitelerin ve yüksekokulların 4 yıllık eğitim veren Ekonomi (İktisat), İşletme, Maliye, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Uluslararası İlişkiler, İstatistik, Ekonometri, Bankacılık, Finans, Risk Yönetimi, İşletme, Bilgi Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Muhasebe ile bankacılık mesleğiyle ilgili bölümlerinden veya üniversitelerin Finans Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak. Yazılı sınava Hukuk alanından katılacak adaylar için; Hukuk Fakültelerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış üniversitelerin ilgili fakültelerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak, Yazılı sınava Mühendislik alanından katılacak adaylar için; üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümlerinden veya denkliği yetkili makamlarca tanınmış üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak 
 
4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 
 
5. Diğer resmi kurum veya kuruluşlara mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak veya mecburi hizmet 
 
borcunu ödemeyi kabul etmiş olmak, 
 
6. Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesi çerçevesinde belirtilen haklardan mahrum olmamak, 
 
7. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affedilmiş olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, Devlet sırlarını açığa vurma, vergi kaçakçılığı veya vergikaçakçılığına teşebbüs ya da iştirak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak, 
 
8. Yurt içinde ve yurt dışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek, (Bankamızda göreve başlayacaklardan, işe başlamaları sırasında talep edilecektir.) 
 
9. Erkek adaylar için işe alım tarihi itibariyle askerlik görevini tamamlamış veya erteletmiş olmak ya da askerlik yükümlülüğünden muaf tutulmuş olmak, 
 
10. Daha önce T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı'nın mülakat aşamasında elenmemiş olmak. 
 
BAŞVURU SÜRECİ
 
Başvuru sırasında aşağıdaki aşamalar takip edilecektir.
 
I.Aşama: Sınav Ücretinin Yatırılması
 
Müfettiş Yardımcısı unvanı için 4 Mayıs 2014 Pazar günü saat 10:00'da yapılacak olan sınava başvuran adaylardan, sınav maliyeti olarak 25 TL sınav ücreti tahsil edilecektir. (Adaylardan tahsil edilen sınav ücretinin tamamı sınav hizmetlerinin maliyeti karşılığı olarak Banka tarafından Anadolu Üniversitesi'nin hesabına aktarılacaktır). Sınav ücreti 17 Mart - 28 Mart 2014 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası Şubelerinden ve internet şubesinden Müfettiş Yardımcısı Sınavı belirtilmek suretiyle, TC Kimlik Numarası, Ad Soyad ve cep telefonu bilgileri verilerek yatırılacaktır. EFT, Havale ve PTT kanalıyla yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir. Para yatırma işlemine ilişkin dekont yazılı ve sözlü sınavların bitimine kadar gerektiğinde ibraz edilmek üzere saklanacaktır. Sınav başvuru işleminden önce bankaya sınav ücretinin yatırılması gerekmektedir. 
 
II.Aşama: İnternet üzerinden Başvuru Formunun Doldurulması 
 
Sınav ücretini yatıran adaylar, başvurularını 17 Mart 2014 tarihinden itibaren 30 Mart 2014 Pazar günü saat 24:00'e kadar Bankamız internet adresinden de (www.ziraatbank.com.tr) erişilebilen Anadolu Üniversitesi'nin http://sinav.anadolu.edu.tr/sb/ internet adresine üye olmak suretiyle yapacaklardır. Başvuru için "Müfettiş Yardımcısı Giriş Sınavı Bilgi ve Başvuru Formu" aday tarafından noksansız olarak doldurulacak ve adayın son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğrafı taranarak Başvuru Sistemi'ne eklenecektir. Fotoğrafı bulunmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. Sınav başvuruları sadece internet aracılığıyla kabul edilecek olup şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 
 
Başvuru Formu Doldurulurken Dikkat Edilecek Hususlar:
 
• Başvuru esnasında adayların sınav merkezi olarak Ankara veya İstanbul illerinden birini tercih etmeleri gerekmektedir,
 
• Başvuru kapsamında adayların yazılı sınavda İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden hangisinden sınava katılacağına ilişkin tercihini yapması gerekmektedir,
 
• Her aday 4 yıllık lisans diplomasının ait olduğu/olacağı alana göre farklı sınava katılacağı için adaylar başvuru esnasında mezun olduğu/olacağı bölüme uygun sınav alanını (İdari, Hukuk ve Mühendislik Alanları) seçerek başvuru yapacaktır,
 
• Mühendislik alanından sınava girecek olan adayların aşağıdaki tabloda belirtilen mühendislik gruplarına göre mezun oldukları/olacakları mühendislik bölümüne uygun mühendislik grubundan sınava girmeleri zorunlu olup, başvuru esnasında mezun olunan/olunacak bölüm bilgisi girildikten sonra sistem tarafından ilgili bölümün dahil olduğu mühendislik grubu otomatik olarak seçilecektir,
 
2014 Ziraat Bankası personel alımı işlemlerinde sınav çok önemli. Bunun için Ziraat Bankası Personel adaylarının bu konuya dikkat etmesi gerekiyor.
 
SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINACAK?
 
Adaylar başvuru aşamasında tercih ettikleri sınav merkezinde sınava girecektir.
 
• Başvurusu kabul edilen adaylar sınav merkezi ve saatini bildiren "Sınav Giriş Belgesi"ni 28 Nisan 2014 Pazartesi gününden itibaren Anadolu Üniversitesi'nin http://sinav.anadolu.edu.tr/sb/ internet adresinden T.C. Kimlik numaralarını girerek alabileceklerdir.
 
• Sınav Giriş Belgesi posta ile gönderilmeyecektir.
 
Yazılı Sınav
 
• Yazılı sınav, ilan edilen sınav merkezlerinde 4 Mayıs 2014 Pazar günü saat 10:00'da başlayacak olup, çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır.
 
• Tüm adayların sınava gelirken yanlarında Sınav Giriş Belgeleri ile birlikte fotoğraflı resmi kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) getirmeleri gerekmektedir.
 
• Sınav giriş belgesi veya fotoğraflı kimlik belgesi yanında olmayan adaylar yazılı sınava alınmayacaktır.
 
• Adayların sınav merkezine cep telefonu, hesap makinesi vb. elektronik cihaz ile girmeleri kesinlikle yasaktır.
 
• Sınava 15 dakikadan fazla geç kalan adaylar sınava alınmayacaktır.
 
• Yazılı sınav 3 bölümden oluşmaktadır. Sınav tek bir oturum halinde gerçekleştirilecek olup, her bir alan için toplam soru sayısı 160 adet ve toplam sınav süresi 180 dakikadır.
 
• Sınavın 1. bölümü genel kültür-genel yetenek, 2. bölümü yabancı dil, 3. bölümü ise alan konularından oluşmaktadır.
 
• Sınavın 3. bölümü; İdari Alan, Hukuk Alanı ve Mühendislik Alanı olmak üzere üç alan için ayrı ayrı gerçekleştirilecektir.
 
• Sınavın 1. ve 2. bölümü (Genel Kültür-Genel Yetenek, Yabancı Dil) her 3 alan için de ortak olarak yapılacaktır.
 
• Sınavın 2. bölümü (Yabancı Dil), adayların İngilizce, Almanca ve Fransızca dilleri arasından, başvuru esnasında yapmış oldukları tercihe göre gerçekleştirilecektir.
 
• Sınavın 3. bölümü (Alan Bilgisi) İdari, Hukuk ve Mühendislik Alanı'na göre farklılık arz edecek olup, her bir alan için sınav konuları aşağıda belirtilmiştir.