Adapazarı'nda yaşayan ve 2 çocuk babası olan Mükremin Akar bisiklet merakıyla bu işe giriştiğini belirtirken, çift çeker olarak tabir edilen zincirsiz bisiklet modelini de geliştirdiğini söyleyerek, "Benim icat ettiğim bisikletler benzerlerinin 4 katı daha fazla hıza ulaşabiliyor" dedi.

Köy Hizmetleri Sakarya İl Müdürlüğü'nde çalışırken mekanik olarak kendisini geliştirdiğini söyleyen Akar ôBisiklet zincirsiz çalışır mı diye merak ediyordum. Bu merakla yola çıktım ve bu bisikleti geliştirdim" dedi.

Evinde çizimini yaptıktan sonra arkadaşlarının atölyesinde icat ettiği bisikletin 52 bin TL'ye mal olduğunu söyleyen Akar bisikletine, sponsoru olan Yılmaz Şahinalp'in adını verdiğini söyledi.

Akar sponsora ihtiyacı olduğunu belirterek, "Tamamen meraktan bu işe başladım ve kendimi geliştirdim. Pedal çevirdiği zaman mekanik sistem ürettiği gücü metro sistemi adını verdiğim parça yardımıyla tünel geçiş sistemiyle arka tekerleklere veriyor ve onları hareket ettiriyor. Bisikletin hızı da pedal olmadığı için zincirli bisikletlere göre 4 kat daha fazla" dedi.