Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Aydın"da şubesi bulunan zincir mağazaların elde ettiği ekonomik kazancın yüzde 66"sını Aydın dışına hatta yurtdışındaki merkezlerine aktardığını belirtti.
Baştuğ, yaptığı açıklamada daha önce kent merkezinde faaliyet gösteren alışveriş merkezinin gelmemesi için Aydın Esnaf Odaları ile birlikte Ticaret Odası olarak tepki gösterdiklerini belirterek “Buna hemen hemen bütün odalar karşı çıktılar, bunun mücadelesini de verdiler ancak her şeye hatta verilen sözlere rağmen Aydın"a geldi. Bu küreselleşmenin bir sonucu. Ancak şunu söylemeden geçemem, zincir mağazalar Aydın ekonomisine çok büyük bir darbe vurmuştur. Bu konuda hiç kimse bunun aksini söyleyemez. Bilhassa şehir içinde faaliyet gösteren esnafımızı olumsuz etkilemiştir. Aydın"da dönen yüzde 66 oranındaki sıcak para Aydın dışına çıkmaktadır” dedi.
YASALARLA KÜÇÜK ESNAF KORUNMALI
Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ ayrıca yasalarla küçük esnafın korunması gerektiğine dikkati çekerken değişikliklerle bu dengenin bozulduğunu vurguladı. Daha önce zincir mağazaların şehir merkezinden 10 kilometre uzakta açılmasıyla ilgili bir yasanın olduğunu ifade eden Baştuğ; “Bu dengeyi sadece yasalar sağlar. Bu konuda meclise bir yasa sunuldu ancak beklendiği ilgiyi görmedi. Bu tür yasalar meselesi, çıkmadığı sürece bu tür sıkıntılar yaşanacak” diye konuştu.