Herkesin ciddi dersler çıkarması gereken bir süreçten geçildiğini kaydeden Davutoğlu, "Hiçbir kutsal tanımayan, insan hayatını, sivilleri, çocukları ve kadınları ayrım gözetmeksizin öldüren, bayram günü öldüren bir terör örgütünü hala mazur gösterecek çabalar içinde olanlar, tarih önünde, millet önünde, 75 milyon Türkü, Kürdü, Sünnisi ve Alevisi ile irfan, basiret, vicdan sahibi aziz halkımızın da nezdinde mahkum edilirler" dedi.

NETLEŞMEDİ
Davutoğlu, saldırıda Suriye istihbaratının parmağının olduğu iddiasıyla ilgiliyse "Arka planı araştırılacak. Ancak bir benzerlik ve paralellik olacaksa, Beşar Esad'in cinayet şebekelerinin Suriye'de bayram günü bir günde 200 kişiyi öldürme yöntemi ve kutsal tanımamazlığıyla, terör örgütünün bu, sivil halka dönük saldırısı arasında yöntem ve zihniyet paralelliği var. Ama bir illiyet bağı varsa bu da her türlü şekilde araştırılır. Şu ana kadar netleşmiş bir tablo yok. Araştırmalar çıkar ve neticeler ortaya konulur" ifadelerini kullandı. Davutoğlu Kilis'teki kampta güvenlik sorunu olduğu iddialarına ilişkin ise "Bunların hepsi, Suriye'deki gelişmelerden Türkiye sorumluymuş gibi hava yaymak isteyenlerce üretilen spekülasyonlar" dedi.

'BAĞLANTILAR HEM İÇERİDE HEM DIŞARIDA VAR'
Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise "Saldırıyı PKK'nın üstlenmemesi onun yapmadığı anlamına gelmez. Bağlantıları hem içeride hem dışarıda var. Öncelikle içeriyi kastediyorum. İçeride birlik ve bütünlük sağlanmak zorunda. Tabi ki dışarıda da besleyen odaklar var. Türkiye meselesi derken dış bağlantıların da varlığını ve dışarıdan verilen desteklerin artık bilinmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"ESAD SURİYE'DE PKK ANTEP'TE YAPTI"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı açıklamada "PKK'nın 'Şebbiha usulü' bu saldırısı, Türkiye'nin iradesinin yanı sıra Kürt vatandaşlarımıza savas açtığını gösteriyor. PKK bu saldırıyla, Kürt vatandaşlarımıza karşı sokakta tepki oluşturmak istiyor. Esad'ın Şebbiha'sının Suriye'de yaptığını PKK Antep'te yaptı. PKK 'devrimci halk savaşı başlatacağım' diye çıktığı yolda, halk desteği bulamayınca sivil halka saldırmaya başladı" ifadelerine yer verdi.