Çanakkale'nin Lapseki İlçesi Çardak Beldesi'nde ailesi ile yaşayan, yüzde 68 zihinsel engelli raporu bulunan Ş.Ş., geçen cumartesi günü Biga İlçesi'ne gitti. Bir süre ilçeyi dolaşan Ş.Ş., evine dönmek için saat 12.30 sıralarında Biga Otogarı'na geldi. Ş.Ş., otogarın yanında içki içen kamyon şoförleri 47 yaşındaki C.A. ve 31 yaşındaki E.K.'ye Lapseki'ye gideceğini söyleyip kendisine yardımcı olmalarını istedi. 

Bunun üzerine iki kamyoncu, iddiaya göre evine götürme bahanesiyle kandırdıkları Ş.Ş.'yi araçlarına aldı. Çan yönüne giden iki kamyoncu, Biga'ya bağlı Abdiağa Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda durup, Ş.Ş.'ye fiili livatada bulundu. Cebindeki bir miktar para ve cep telefonunu da aldıkları Ş.Ş.'yi yol kenarına bırakan iki kamyoncu kaçtı.

Saat 03.30 sıralarında köylüler tarafından bitkin halde bulunan Ş.Ş., jandarmaya teslim edildi. Ailesinin kayıp başvurusu yapmış olması nedeniyle jandarma, kısa sürede Ş.Ş.'nin yakınlarına ulaştı. Baba H.Ş., Biga'ya gelip oğlunu teslim aldı. Evlerine döndüklerinde oğlunun davranışlardan şüphelenen babasının ısrarı üzerine Ş.Ş. tecavüze uğradığını anlattı. Bunun üzerine H.Ş., oğluyla Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip şikayetçi oldu. 

Biga Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Ş.Ş.'nin fiili livataya uğradığı doktor raporuyla da belirlendi. Polisin ifadesine başvurduğu Ş.Ş., kendisine tecavüz eden iki kişinin eşkalini verip kamyonlarının plakasını söyledi. Plakadan yola çıkan jandarma, E.K.'yi bir gün sonra yakaladı. E.K.'nin sorgusundan yola çıkan jandarma dün  de C.A.'yı yakaladı.

Evli olan iki şüpheli, polisteki sorgularında birbirlerini suçladı. Polisteki işlemlerinin ardınrdan ardından dün adliyeye sevk edilen C.A., tutuklandı. E.K.'nin ise bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.