Dine hakaret suçlamasına idam cezası öngören yasanın değişmesi için harekete geçen iki siyasetçinin geçen sene öldürüldüğü Pakistan’da dinsel gerilim tehlikeli biçimde tırmanıyor.
Pakistan polisi, Kuran’a saygısızlık ettiği iddia edilen 11 yaşındaki Down sendromlu Hıristiyan bir kızı başkent İslamabad’da gözaltına aldı.
EVİ YAKACAKLARDI
Rimşa adındaki kızın ailesiyle yoksul Mehrabad mahallesinde yaşadığı evin etrafını saran yaklaşık 600 kişi evi yakacakları tehdidi savururken polis kızı karakola zor kaçırdı. Polis memuru Zabi Ulah, Rimşa’nın soruşturma sırasında 14 gün boyunca karakolda tutulacağını açıklarken “Yeterince hızlı davranmasaydık öfkeli kalabalık kıza zarar verecekti” dedi. Komşuların Kuran yakıldığı iddialarına karşın polis Kasım Niyazi, kızın yanındaki torbadan Arapça yazılarla dolu yanmış kağıtların çıktığını ama Kuran bulunmadığını açıkladı. Niyazi, Rimşa’nın karakolda korkudan konuşamadığını da belirtti. Pakistan emniyeti soruşturmanın tamamlanması ve olayların ‘hararetinin sönmesiyle’ konunun gündemden düşeceğini belirtse de Mehrabad mahallesinden yüzlerce Hıristiyan’ın kaçtığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Ali Asıf Zerdari’nin konuyu yakından takip ettiği ve İçişleri Bakanlığı’na soruşturma için özel talimat verdiği duyuruldu.