Bu bir anda yayılan meditasyon yöntemi birçok kişi tarafından tercih edilmesinin sebepleri ise sinir sisteminin gevşemesi ile birlikte panik atakların yok olması ve depresyon gibi psikolojik rahatsızlıklardan kurtulmanızın daha kolay olması. Yogada önemli olan ise haftada bir kere 1 saat yapmak yerine her gün 15-20 dakika yapmaktır.

BAŞLANGIÇ SEVİYESİ İÇİN YOGA HAREKETLERİ

Hareketlere başlamadan önce mutlaka ısınmayı ve esnemeyi unutmayın. Aksi takdirde kaslarınıza ve kemiklerinize zarar verebilirsiniz. Yanınızda bir adet havlu ile suyun olmasına gayret gösterin ve mutlaka rahat bir kıyafet seçmelisiniz. Evde yapmaya başlıyorsanız etrafınızda mutlaka güzel kokulu mumlar ve tütsüler bulundurun çünkü onlarında rahatlamamızda büyük bir katkısı vardır. Her bedensel aktivitede olduğu gibi buradada nefes ile kontrol ediliyor her şey. Yoga matınızı serdiyseniz ve yukarıda belirttiklerimizi de hazırladıysanız, o zaman başlayabiliriz.

Surya – namaskar (Güneşe Selam)

1. İlk hareketimizde ellerimizi göğsümüzün önüne doğru alıyoruz. Vücudumuzun ve zihnimizin sakın ve konsantre olmasını sağlıyoruz.

2. Derin bir nefes alıyoruz ve kollarımızı yukarıya doğru, yani gökyüzüne, kaldırıyoruz ve geriye giderek vücudumuzu esnetiyoruz

3. Tekrardan nefes alarak öne doğru eğiliyoruz ve ellerimizi ayaklarımızın yanına yerleştiriyoruz. Dizlerinizi biraz kırabilirsiniz ve başınızı rahat bırakmanız gerekiyor.

4. Sağ bacağınızı 90 derece acı ile geriye aldıktan sonra nefes alınız ve karşıya doğru bakınız.

5. Nefes vererek plank pozisyonuna geçin fakat kollarınızı açınız.

6. Dizlerinizi yere koyun ve derin nefes alın, göğsünüzü ve çenenizi yere koyun fakat kalçanız havada dursun ve parmak uçlarınızın üzerine basınız.

7. Karnınızı ve ayaklarınızı yere doğru bastırın ve gövdenizi yukarıya doğru kaldırın.

8. Nefes vererek köpek pozisyonuna geçiniz , burada önemli olan ayaklarınızın düz ve başınızın iki kolunuzun arasında olması.

9. Tekrar nefes aldığınız zaman, sol dizinizi kırarak sağ ayağınızı geriye doğru alınız. Derin bir nefes alarak öne doğru bakınız.

10. Tekrardan öne doğru eğiliniz ve ellerinizi 3 üncü harekette yaptığınız gibi ayaklarınızın iki yanına koyunuz.

11. İkinci harekette yaptığımız gibi buradada kollarımızı,derin bir nefes alarak, gökyüzüne doğru uzatıyoruz ve hafifçe geriye doğru gidiyoruz.

12. Başlangıç noktasına geriye dönüp, ellerimizi kalbimizin hizasında buluşturup güneşi selamlayarak meditasyonumuzu bitiriyoruz.