Hafta kapsamında Kuşadası Rehberler Derneği (KURED) , Zeytinyağı Şenliği ile katılmayı planlıyor. Etkinliğin ana ekseni, büyük kooperatiflere üye olmayan, az miktardaki yağını kendi olanakları ile, pazarlarda plastik şişelerde satmaya çalışan küçük üreticilere destek vermek..
Turizm Haftası etkinlikleri toplantısında Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen"e etkenlikleri hakkında bilgi veren KURED Başkanı Ali Karapınar kaymakam Esen"den projeleri için tam destek sözü aldı. Esen yaptığı açıklamada Köylere Hizmet Birliği aracılığı ile şişeleme ve etiketleme masraflarını karşılayacağını belirterek Kuşadası"nda ilk kez düzenlenecek zeytinyağı şenliğinin ileriki yıllarda da gelişerek devam etmesini temenni etti.
Kured Başkanı Ali Karapınar, bu etkinliğe "Festival" demediklerini bu etkinliğin festival organizasyonu olabilmesi için çok daha kapsamlı bir hazırlık gerektiğini belirterek “ Bu sene "Senlik" ile ilk adımı atalım, seneden seneye geliştirerek Kuşadamıza yakışır bir etkinliğe dönüştürebilmeyi ümit ediyoruz” dedi.
Karapınar ayrıca etkinliklerine İstanbul"dan davet edilen zeytincilik ve zeytinyağı üzerine İtalya"da master yapmış olan uzman Semra Bahçecik konuya ilişkin bir seminer verecektir. Seminerde islenecek konular arasında Zeytinyağının tarihçesi, Zeytin ağacının özellikleri, Zeytinyağı ve sağlık üzerindeki etkileri, Zeytinyağı ektrasyonu, Kaliteli zeytinyağı üretmek için neler yapılmalıdır? , Değişik zeytinyağı çeşitlerinin farkları, Zeytinyağı tadımı ve evlerimizde zeytinyağını nasıl saklamalıyız? Konuları yer alıyor” diye konuştu.