Varan, yaptığı yazılı açıklamada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma ajansı tarafından desteklenen "Aydın'da Mevcut Zeytinyağı Tesislerinin Çevresel Etkilerinin Analizi, Yeni Kurulacak Tesislerin Ekolojik ve Sosyo-Ekonomik Planlaması Projesi"nin zeytinyağı sektörü için önemli olduğunu belirtti.

Aydın'da, zeytinyağı sektörünün, çevre üzerine bir baskı unsuru oluşturduğunu ifade eden Varan, "Bu baskının nedenlerinin sorgulanarak, çözüm önerilerinin üretilmesine ihtiyaç var. Bu düşünceyle proje hazırlandı. Bu baskının ortadan kalkmasına yönelik olarak, başta işletmecilere, ilgili diğer kurumlara ve sivil toplum örgütlerine de görevler düşüyor. Yapılacak çalışmalar sonucunda el birliği ile bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini düşünüyorum" dedi.

Varan, projede zeytinyağı işletmelerine ait tüm verilerin coğrafi bilgi sistemi veritabanına işlendiğini, ekosistem üzerinde baskı unsuru olan zeytinyağı işletmelerinin yer seçim kriterlerinin ve standartlarının iyileştirilmesi ile planlı, ekonomik ve sürdürülebilir bir yapıya dönüştürülebilmesi için bütün argümanların değerlendirildiğini kaydetti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png