Proje hakkında bilgiler veren Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, “Zeytin Zararlılarıyla Mücadele Projesi kapsamında zeytinlerde uyanmanın başlamasıyla birlikte halkalı leke hastalığına karşı 26 Ocak tarihinden bu yana bordo bulamacı uygulaması yaptırılmıştır. Zeytin meyvelerinin karabiber büyüklüğünü aldığı dönemde zeytin meyvesinin meyve sapı dibinden meyvenin içine girerek, meyve ile sapın birleştiği kısımda zarar veren ve meyvelerin dökülmesine neden olan zeytin güvesi zararlısının yoğunluğunu takip etmek için yapılan tuzaklama ve yumurta sayımları sonucuna göre 27 Mayıs tarihinde önerilen bir ilaçlama ile mücadele yaptırılmıştır. Bu mücadele sonucunda bahçelerimizde halk arasında "Karabiber Dökümü" olarak adlandırılan şikâyetlerde azalmalar olmuştur” dedi.
Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ise, zeytinde en önemli zararlının zeytin sineği olduğuna işaret ederek, “Zeytinin en önemli zararlısından biri olan zeytin sineğidir. Buna karşı bahçelerimize feromon tuzak ve McPhail besi tuzakları asılarak sineğin yoğunluğu takip edilmiştir. Daha sonra zeytin meyvelerinin yumurta koyma olgunluğuna geldiği dönemde vuruk sayımları yapılmış bu sayımların sonucunda salamuralık çeşitlerde yüzde 1, yağlık çeşitlerde yüzde 6-8 vuruk saplanan bahçelerde ilaçlama yapılmıştır” diye konuştu.
Zeytin entegre mücadele çalışmalarının 4 bahçede toplam 3 bin 500 ağaçta yapıldığını açıklayan çetin, şöyle konuştu: “2008 ürün yılında proje kapsamında üreticilere mücadele zamanları ilan, broşür ve basın bültenleri duyurmaya çalıştık. Sezon başında İlçe Tarım Müdürlüğünün ve Ziraat odasının katkılarıyla düzenlenen budama kursu bünyesinde yapılan eğitim çalışmalarında gösterilen resimli sunularla mücadele konusuna üreticilerimizin dikkatini çekmeye çalıştık. Bu çalışmalarımız 2009 yılında da devam edecektir”