Toprak dağılmadan naylonu yırtmadan tüplü olan zeytin fidanı çukurun tam ortasına gövdesi düzgün olacak bir şekilde yerleştirme işlemi yapılır ve kalan toprak ile çevresi güzel bir şekilde doldurulur ve sıkılaştırılır.  Zeytin fidanı dikim derinliği fidanın toprağından 1 ile 2 Parmak daha derinde olması gerekir. Eğer zeytin fidanı aşılı bir fidan ise aşı yerinin kapanmamasına özellikle özen gösterilmelidir.  Çevresine 50 ile 60 santim yalak yapıldıktan sonra fidana can suyu verilerek dikim işlemi bitirilmiş olur.  Yağmurlu havada bile can suyu verilmesi önemlidir.

Badem Fidanı Nasıl Dikilir?

Badem fidanı dünyanın her yerinde yetişebilir bir ağaç çeşididir her türlü mevsim koşullarına uyum gösterme özelliği bulunur fakat verimli ürün alabilmek için doğru İklim şartlarının olması oldukça önemlidir hava şartları badem fidanının verimini etkiler badem fidanının dikileceği çukurların boyutunu iyi ayarlamak gerekir.  Çukurların boyutu yaklaşık olarak 60 santim olması gerekir. Bu ölçüde en yüksek ve boy olarak düşünülmelidir.  Bazen fidanı dikilmeden önce agrolidya fidancılık tarafından budama işlemlerinin yapılması gerekir.

Badem fidanı toprağa dik bir şekilde oturtulmalı daha sonra fidanın aşı kısmı dışarıda kalacak şekilde toprağı sıkıştırmak gereklidir. Fidan dikim işlemi bittikten sonra sağlıklı bir şekilde büyümesi için ilk etapta can suyunun verilmesi gerekir. Fidan herhangi bir şeyden etkilenmeden eğrilmemesi için yan tarafına bir kazık ile bağlanması dik bir şekilde büyümesine olanak sağlar.

Ceviz Fidanı Dikimi Nasıl Olur?

Ceviz fidanı dikimi fidanların açık köklü ya da tüplü fidan olması ile değişiklik gösteren bir ağaç çeşididir. Açık köklü fidanlar için Mart ve kasım aylarında dikim yapmak fidanın verimliliği için oldukça önemlidir.  Tüplü fidan ekiminde fidanın köklerini tutan toprak sayesinde fidan dış etkilerden daha az etkilenmiş olur.  Tüplü fidanların her mevsim ekilebilme özelliği ceviz fidanında da vardır.

Ceviz fidanı bakımı kolay bir fidan ceviz fidanı bakımı diplerindeki otların temizlenmesi ile bakımı gerçekleştirilir. Ceviz fidanı ekim koşulları doğru bir şekilde yapıldığında bir ya da iki sene içerisinde meyve vermeye başlar. Aşılı ceviz fidanı temin etmek için Agrolidya firması ile iletişime geçebilirsiniz.