AYDINPOST HABER SERVİSİ (ÖZEL)/Filiz ÖZDEMİR-Geçtiğimiz günlerde Aydın İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne atanan Zeynel Akın “İşleyişle ilgili bir değişiklik olmayacak. Taze kan olarak geldik ve Aydın sporuna yeni şeyler eklemek,  Aydın’da sporu daha ileri noktalara taşımak istiyoruz” dedi.  Aydın’da köklü bir tesis altyapısı olduğunu söyleyen Akın, “Amacımız tesisleri spor yapanların ayağına götürmek. Bir ilke imza attık. Köşk ‘ e bağlı Akçaköy ve Ilıdağ, Kuyucak’a bağlı Kurtuluş ve Horsunlu, Karacasu’ya bağlı Ataeymir’e sentetik saha yaptık.  Merkez Baltaköy’de ise tesis yapım aşamasında. Gençlerimiz tesis çalışmalarımızdan çok memnun” dedi. 

 
aydin-il-genclik-ve-spor-il-muduru-zeynel-akin.jpg“Aydında iki eksiklik var” 
Zeynel Akın konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Aydın’da iki eksiklik var. Trap- skeet atış poligonu ve yüzme havuzu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Aydın’da yarı olimpik yüzme havuzu projesini 2011 yatırım programına aldı. Pınarbaşı’ndaki arsada havuz için altyapı çalışmaları başladı. Anıtlar Kurulu ile Belediye arasındaki imar sorunu nedeniyle henüz ruhsat alamadık. Fakat önümüzdeki günlerde imar sorununun çözülerek havuzla ilgili çalışmamızı tamalamak istiyoruz. Kardeşköy de atletizm pisti inşaatı başladı. Merkezde atıcılık poligonu yok. Sadece Kuyucak, Kuşadası ve Yeniköy’de var. Atıcılık branşında il olarak oldukça başarılıyız. Milli takımda iki sporcumuz var. Amacımız 2012’deki olimpiyatlarda milli takıma oyuncu vermek olacak.” 
 
“Aydınspor 1923 taaftarı takımına destek olmalı”
Aydınspor 1923’te son zamanlarda yaşanan sıkıntılarla ilgili görüşünü sorduğumuz Akın, “takımının kendi iç işleyişlerini bilemiyorum. Tüm kulüplere yaklaşımımız aynı. Ama taraftarın Aydınspor 1923 takımına destek olması gerektiğini düşünüyorum. Herşey her zaman yolunda gitmeyebilir. Sabırlı olsunlar. Zira yıllar sonra Aydın’dan bir takım profesyonel lige yükseldi” şeklinde konuştu.
Kararlarımızı alırken ben değil biz anlayışından yola çıkacağız. Bir konuda karar alırken spor camiasının, antranörlerin, şube müdürlerinin görüşlerini de dikkate alacağız.