Ege Zeybekleri"ni Anma ve Yaşatma Derneği Nazilli Şubesi binası önünde gerçekleşen Olağan Genel Kuruluna tek liste olarak gidildi. Yazar İbrahim Kiraz"ın Divan Başkanlığını, Nazilli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Nazilli Esnaf Odaları Başkanı Osman Girgin ve Şükrü Şimşek"in kâtip üyeliklerini yaptığı olağan genel kurulda 68 üyenin 36"sının katıldığı seçimlerde 36"sının da oyu geçerli sayıldı ve tüm oyları alan Şükrü Irgat seçimde güven tazeledi.
1985 Yılında Türkiye"nin ilk derneklerinden birisi olan ve Nazilli"de de 1985 yılında ilk defa kurulan en eski dernek olduğunu belirterek yeni oluşturulan kadro ile hem üye sayısının artırılacağını hem de yapacakları faaliyetlerle isimlerinin gündemde olacağını ifade eden Şükrü Irgat konuşmasında; “Memleketimiz, her karış toprağı şehid kanlarıyla sulanmış mübarek vatan toprağıdır. Düşman işgalinde zulüm ve gözyaşı ağıtları yükselirken namerdin karşısında duran, vatanı savunan, vatanı vatan diye sahip çıkan sadece zeybekler vardı. Vatan savunmasında kendini ortaya atmış ve şerefli ölümü şerefsiz yaşamaktan üstün tutmuş bütün vatan evlatlarını kahraman sayarken bazıları bu bölgelerde efeleri, kendi aralarında çarpıştırmaya, birini övüp diğerini kötülemeye çalışmaktadır. Vatan korunmasında en küçük bir savunma yapan herkes bu toprakların kahramanıdır. Bugün, tehlikenin olmadığı günde bile sözleriyle vatanı sahip çıkamayanların, elinde silahı ile anadan, yardan vazgeçerek vatan uğruna, namus uğruna dağa çıkıp vatanın kurtulmasında başrol oynayanlara laf söylemeye hakları yoktur. Bu güzel Nazilli'miz başta olmak üzere düşmana aman vermeden savunan, düşmanı kısa bir sürede atan, zulüm ve işkencelerinin karşılığını veren Demirci Mehmet Efe'yi hiçe sayanlar, Milli Mücadele'deki yerli işbirlikçilerden ne farkı olabilir. Kültür, bir milletin geçmişiyle geleceği arasındaki en büyük köprüdür. Kültür, bir milletin, yaşayış tarzı, giyinişi, konuşması, ağlamsı, oynamasıdır. Kültürsüz bir milletin ayakta kalması mümkün değildir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki: "Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür" İşte bu derneklerle biz, Cumhuriyetimizin temelini oluşturmaktayız. Kültürümüzü koruduğumuz ve sahip çıktığımız müddetçe, başka kültürleri kendi kültürümüzden üstün kabul etmediğimiz müddetçe ve birlik beraberliğimizden ödün vermediğimiz müddetçe Cumhuriyetimiz daha da güçlenecektir. Zeybekler bu yörenin kültürüdür, zeybekler bu bölgenin namusudur. Kiler bu yörenin düğünü, cenazesi, bayramıdır. Zeybekler buranın her şeyidir. Biz, bütün Milli Mücadele'yi kutsal kabul eden dernek olarak bütün emeği geçenleri sahip çıkıyoruz. Memleketin asıl sahibi aziz milletimizle birlikte biziz. Bizi bu vatanda "parya" durumuna düşürmek isteyenlerin karsısında dün olduğu gibi yine biz olacağız. İşte bu duygularla, sizlerin karşısına çıkıp derneğimizin yönetimine talip olduk” dedi.
Şükrü Irgat"ın listesindeki Yönetim Kurulu Üyeliklerine Ertan Tombak, Ali İhsan Demir, Uğur Karasuoğlu ve Ender Çomak seçilirken Denetim Kurulu Üyeliklerine de Mehmet Yenice, Orhan Çelik ve Hüdaverdi Uysal seçildi. İzmir Genel Merkez Delegeliklerine ise İbrahim Kiraz, Şükrü Şimşek, Yenal Kıvrakdal, Ahmet Işık ve Güven Güven seçildi.-iha