Zeybek, partisince Didim ilçesindeki Barış Parkı'nda halka hitap etti. Partisinin İstanbul milletvekili adayı Ümit Yalım'ın, ''Didim açıklarındaki Bulamaç ve Eşek adalarının Yunanistan tarafından işgal edildiği'' yönünde kendisine dosya getirdiğini, inceleme sonucunda bunun doğru olduğunu öğrendiğini anlattı. 
     Adalara gideceğini açıkladığını anımsatan Zeybek, kendisinden önce arkadaşlarının adaya gidip baktığını belirterek Zeybek, ''İş işten geçmiş. Öyle 'biz gidelim' desek, Yunan toprağına gideceğiz fiilen. 'Bu adalar bizim' diyoruz, ne Başbakan, ne Dışişleri Bakanı cevap veriyor'' diye konuştu. 
     Zeybek, 8-10 yıl öncesine kadar bu adalara gidilip gelindiğini, piknik yapıldığını ifade ederek, ''Ne oldu da birden bire Yunanistan'a ilham geldi, 'adaları alalım' dediler. Baktılar AK Partililer her şeyi veriyor, onlar da adaları aldılar'' dedi. 
     Kardak kayalıklarına ilişkin kriz çıktığında dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in ''Bu bayrak inecek, bu asker gidecek'' dediğini, o zaman kimsenin ''Türkiye'ye karşı böyle bir şımarıklık yapamadığını'' anlatan Zeybek, şöyle devam etti: 
     ''Şu karşıdaki adalara birer birer Yunanlılar yerleştirildi. Önce ayaklarını soktular denizine, sonra ev yaptılar, sonra kilise yaptılar, sonra bayrak astılar. En sonunda askeri tesis yaptılar. Bizim adalarımıza askeri tesis yaptılar. Bizim adalarımız olmasa bile uluslararası sözleşmelere göre yapamazlar. Sonra Yunan askeri, Genelkurmayı 'bizim adalarımız üzerinde neden uçak uçuruyorsunuz' demiş. 
     Wikileaks belgelerinden öğreniyoruz ki Dışişleri Bakanımız oralar için 'gri bölge' diyor. Ne bizim, ne onların yani. Öyle bir şey denilir mi? Bu iktidar, Türkiye'yi peşkeş çekiyor, bu partiyi ABD kurdurdu. Amaçları, kendi istediklerini bu partiye yaptırmaktır. Bana da gelip teklif ettiler, ben 'olmam' dedim, 'ben olurum' diyen oldu, onu yaptılar.'' 
     Zeybek, ''tarihi bir toplantı gerçekleştirdiklerini, şu anda Yunanistan Hükümeti'nin hop oturup hop kalktığını, Efes tatbikatının bile bu miting nedeniyle ertelendiğini'' öne sürerek, ''Yunanistan'ı zapt edeceğimizi düşündüler herhalde'' diye konuştu. 
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in ''Güneydoğu'da PKK zorla kepenk kapattırıyor'' dediğini ifade eden Zeybek, ''Bunu nasıl söylersin? Sen devletsin devlet, buna nasıl göz yumuyorsun?'' dedi. 
     Zeybek, ''CHP'nin, artık Atatürk'ten vazgeçtiğini'', DP'nin Atatürk'ten vazgeçmediğini ve asla vazgeçmeyeceğini söyleyerek, ''CHP öyle değildi, Deniz Bey gönderildi, bu kişi getirildi. Söylemlerine, eylemlerine bakın. Zaten Hakkari'de kendisini dinleyen de PKK'lılardı'' diye konuştu. 
     
     -''TÜRKİYE'YE ZARAR VERMEMEK İÇİN GİTMEDİK''- 
     
     Mitingin ardından partisinin Atatürk Bulvarı'ndaki Didim seçim bürosunun açılışında gazetecilere açıklama yapan Zeybek, mitingden sonra Eşek ve Bulamaç adalarına gitme düşüncelerinin olduğunu, ancak bir kaç sebepten ötürü bunu ertelediklerini söyledi. 
     Adalara ''Yunan bayrağı inip, asker çekildikten sonra gideceklerini'' anlatan Zeybek, şöyle konuştu: 
     ''Yunanlılar şu anda adaların kendilerine ait olduğunu iddia ediyorlar. Ben yalnız gitmeyi düşünüyordum ancak beni yalnız bırakmak istemiyorlar. Bu toplulukla gidilmesi halinde, istenmeyen bir takım olaylar olabilirdi. Türkiye'ye zarar verebilecek durumlar olabilirdi. 
     Arkadaşlarımızdan bir tekinin bile kılına zarar gelmemesi için bu safhada yapmadık. Doğrusu, 'bu adalara gidelim' kararını verdiğimizde, işlerin bu kadar ileri gittiğini de bilmiyorduk. Öyle ileri gitmiş ki Yunanlılar, adaların etrafında hücum botu çeviriyor. Şimdi 'adalara gitmek' demek, 'Yunanistan'a savaş ilan etmek' demek. Bu, bir siyasi partinin yapacağı şey değildir. Biz amacımıza ulaştık.'' 
04.20110525201140.jpg
 
DP GENEL BAŞKANI ZEYBEK: 'CHP OTURSUN DA KENDİ OYLARINI MUHAFAZA ETSİN
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, ''CHP otursun da kendi oylarını muhafaza etsin'' dedi. 
     Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesini ziyaret eden Zeybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'nin ''mevsimlik bir parti'' olduğunu ifade etti. 
     Zeybek, şunları söyledi: 
     ''Halkta bekleyiş çok şiddetli. Halkta bir sıkıntı var ve bizi bekliyorlar. İnşallah iyi netice alacağız. Bugün dünyanın gözü bizim üzerimizde. Yunanistan bizi takip ediyor. 'DP Genel Başkanı şöyle dedi' diyorlar. Hükümetle görüşüyorlar. Bugün Efes tatbikatı vardı, iptal edildi. Çünkü bizim mitingimiz vardı. Doğru da yaptılar. Halkı engellemeseydik, adaya kadar giderlerdi. Adalarımız gasp edilmiş durumda. Mecliste muhalefet yok. Bir tek Deniz Bey vardı, onu da tasfiye ettiler. Kemal Kılıçdaroğlu 'Kürt kimliğinin önündeki engelleri kaldıracağız, Dersim'i açacağız, özerklik' diyor. Nereden çıktı bunlar?'' 
     CHP Aydın milletvekili adayı Bülent Tezcan'ın DP seçmeninin CHP'ye yöneldiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ''CHP otursun da kendi oylarını muhafaza etsin. CHP bitiyor. Kemal Bey, erken ve vakitsiz öttü. Kemal Bey'i getirenlerin ona verdiği bir görev var ve o görevin ne olduğu belli. CHP'yi aldı, bölücülerin safına götürdü ve şu anda görünen sadece AK Parti değil, CHP de PKK ile ortaklık yapıyor. Zaten seçimden sonra da onun orada kalması doğrusu çok büyük iş olur. CHP oyları hızla bize geliyor. Bütün partilerin oyu DP'ye geliyor. Bizden daha iyi kimse yok'' görüşünü dile getirdi. 
12.20110526115246.jpg
13.20110526115256.jpg
14.20110526115315.jpg