Zeybek, “Bu Hükümet, haksızdır, vicdansızdır ve sahtekardır. Yalan söylenmektedir, bu toplum kandırılmak istenmektedir. Türkiye'nin başını belaya sokacak bu maceraperest, çocukça, cahilce, tarihi bilmeyen, sinema oyucusu gibi sağda solda bir takım saçma sapan yanlış söylemleri ortaya getiren ve Türkiye'nin başını belaya sokacak olan Dışişleri Bakanını ve bu iktidarı istifaya, ya da akıllarını başlarına almayadavet ediyorum” dedi. 

Zeybek, partisinin Manisa il teşkilatı tarafından düzenlenen tören öncesi yaptığı açıklamada, seçim döneminde Türkiye'nin meselelerini ve çözüm yollarını gündeme getirdiklerinin, Ege'de iki adanın Yunanlılar tarafından işgal edildiğini ve iktidarın bu işgal karşısında duyarsız kaldığını da ısrarla söylediklerini ifade etti. Ancak adalarla ilgili iddialara hükümetten şu ana kadar cevap gelmediğini belirten Zeybek, “Türkiye öyle büyük bir bela ile karşı karşıya ki, bizim adalardan bahsetmemiz asıl büyük tehlikeyi gözlerden uzak tutabileceği için biz o konuyu şimdilik bir kenara koyduk. Yetkili ve etkilileri yeteri kadar uyardığımızı düşünüyoruz. Hiç olmazsa Türkiye'nin saklı gündemine bu konuyu koyduk” dedi. 

Türkiye’nin savaşa sürüklenmek istendiğini, Türkiye'yi yönetenlerin; Başbakanın, kimi bakanlar ve bilhassa Dışişleri Bakanının ısrarla Suriye'ye karşı saldırgan bir tutum içinde olduğunu kaydeden Zeybek, “Bu hükümet, haksızdır, vicdansızdır ve sahtekardır. Yalan söylenmektedir, bu toplum kandırılmak istenmektedir. Ne yazık ki, insanlarımızın birçoğu da olan bitenin farkında değil. Türkiye'nin başını belaya sokacak bu maceraperest, çocukça, cahilce, tarihi bilmeyen, sinema oyucusu gibi sağda solda bir takım saçma sapan yanlış söylemleri ortaya getiren ve Türkiye'nin başını belaya sokacak olan Dışişleri Bakanı'nı ve bu iktidarı istifaya ya da akıllarını başlarına almaya davet ediyorum” dedi.

-“HÜKÜMET RADARLAR KONUSUNDA YALAN SÖYLÜYOR”-

Hükümetin Malatya Kürecik’te kurulması planlanan radarın savunma amaçlı olarak konulduğu söylemlerinin de “yalan” olduğunu ileri süren Zeybek, “Böyle bir şey yok, tamamen yalan, yalan söylüyorlar diyorum. Yalan çok ağır bir sözdür, ne olurdu içlerinden birisi 'bize yalancı mı diyorsun' dese de mahkemede hesaplaşsak. Evet yalan söylüyorsunuz. Çok daha büyük bir tehlikeyi görüyorum, halkımızı uyarmak istiyorum. İran'ın bakanları, komutanları açıklıyorlar. Söyledikleri şu, 'İran'a karşı bir saldırı olursa ilk yapacağımız şey Malatya'yı vurmak' diyorlar. Çünkü sen Malatya'ya o radarları koymak suretiyle İran Devleti'nin elini bağlıyorsun. Türkiye ile İran savaştırılmak isteniyor. İktidarı bu işten caydırın, o radarlar Kürecik'e kurulmasın. O radarlar Kürecik'e kurulursa onun sonucunda Türkiye ile İran arasında bir savaş olursa yüz binlerce insan sebepsiz yere ölürse bunun müsebbibi olanlardan elbette ki hesap sorulur” dedi.(ANKA)