Zenit Fenerbahçe maç özeti golleri nefes kesti. Zenit FB özet dakikalarında 4 gol sesi çıktı ve karşılaşma büyük çekişmeye sahne oldu. Rusya'da oynanan heyecan dolu karşılaşmayı Zenit 3-1 kazanarak tur atladı ve temsilcimiz Fenerbahçe elendi. Maçta gol perdesini Zenit'ten Ozdoev açtı. Azmoun farkı ikiye çıkarırken Mehmet Topal'ın kaydettiği golle fark bire indi. İkinci yarıda tekrar sahneye çıkan Azmoun skoru 3-1 yaptı. Bu sonuçla Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

ZENİT – FENERBAHÇE MAÇ ÖZETİ

4. dakikada sağ kanattan Driussi'nin ortasında Sadık'tan seken topu Azmoun göğsüyle Ozdoev'e indirdi. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0

11. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Moses'in şutu kaleci Lunev'de kaldı.

28. dakikada Moses'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Ayew'in kafa vuruşunda top auta gitti.

37. dakikada Driussi'nin sol kanattan ortasında arka direkte topa iyi yükselen Azmoun kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

43. dakikada Alper'in pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Topal'ın şık vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-1

47. dakikada Tolgay'ın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Moses‘in şutu auta gitti. 

64. dakikada Driussi‘nin pasında ceza yayı üzerinde Azmoun‘un vuruşunda kaleci Harun topu kornere çeldi. 

69. dakikada Ayew'in hatalı geri pasında Azmoun topu Mak'a aktardı. Kaleci Harun ile karşı karşıya kalan Mak'ın şutunda Harun topu kornere tokatladı. 

76. dakikada Artem Dzyuba'nın ara pasında Mehmet Topal'ın müdahale edemediği topu alan Azmoun, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 3-1

Fenerbahçe bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. 

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, turun ilk maçına göre kadroda 3 değişik isim ile sahaya çıktı. İlk maçta 11‘de görev alan Isla, Valbuena ve Slimani‘nin yerine Şener, Alper ve Ayew sahaya çıktı.

Ersun Yanal, Zenit karşısına şu 11‘le çıktı: Harun - Şener, Sadık, Skrtel, Hasan Ali, Jailson, Mehmet Topal, Eljif, Moses, Alper, Ayew.

‘‘

ÜSTÜ KAPALI STAT SOĞUĞU GEÇİRMİYOR

Zenit ile Fenerbahçe arasındaki maçın oynandığı stadın üstü kapalı olduğu için soğuğu geçirmiyor.

Rusya‘nın en soğuk kentlerinden biri olan Saint Petersburg‘daki Gazprom Arena, teknolojisi ile dışarıdaki soğuk havaya rağmen maç izlemeye gelenlere sıcak bir hava sunuyor. Karşılaşmanın başladığı saatlerde açık alandaki hava sıcaklığı eksi 8‘e kadar gerilerken, stat içinde sıcaklık 16 dereceye kadar artırılabiliyor.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Turun ikinci maçında her iki takım taraftarı, 64 bin kişilik Gazprom Arena‘yı tamamen doldurdu. Zenit taraftarlarının yanı sıra yaklaşık 3 bin Fenerbahçe taraftarı da kendilerine ayrılan yerleri doldurdu.

ZENIT TARAFTARI KOREOGRAFİ YAPTI

Zenitli taraftarlar, Fenerbahçe maçı öncesinde koreografi hazırladı.

Rus taraftarların hazırladığı koreografide üst tarafta çift başlı kafasında taç bulunan kartal, altında ise kafasında fes bulunan kanarya sergilendi.