Ruhsal Rönesans kitabıyla gündeme gelen Zekiye Olgaçay, beş farklı kıtada yaşamanın verdiği deneyimi insanların ruhunu tedavi etmek amacıyla kullanmaya başlamış önemli bir isim. Olgaçay içi iletişimci, pazarlamacı, dönüşümsel yaşam koçu, regresyon terapisti gibi birçok tanım yapmak mümkün. En sağlıklısı ise Ruhsal Rönesans kitabında verilen bilgiler. Zekiye Olgaçay kimdir, mesleği nedir? gibi soruların cevabını haber metnimizde bulabileceksiniz.

2000'de dönüşümü yaşadı

Zekiye Olgaçay, Babasının büyükelçi olması nedeni ile çocukluğunu Brezilya, Mısır, Kuveyt, Çekoslovakya, İngiltere gibi dünyanın birçok farklı ülkesinde, beş farklı kıtada geçirdi. Lise yıllarından itibaren İstanbul'da yaşamaya başladı ve iletişim fakültesinden mezun olduktan sonra pazarlama ve iletişim sektöründe on beş yıllık profesyonel iş hayatı süresince birçok farklı şirkette yöneticilik pozisyonlarında çalıştı. Kalbini ve iç sesini dinleyerek 2000 yılında başladığı dönüşüm yolculuğunda öncelikle kişisel gelişim alanında dünyanın değişik yerlerinden çeşitli eğitmenlerin Türkiye'deki organizasyonlarını gerçekleştirdi. Bu süreçte, dönüşüm alanında dünyanın önde gelen eğitmenleri ile birebir çalışma fırsatı oldu, birçok eğitim aldı, seminerlerine katıldı.

Kendini keşfetme yolculuğu

Kendini keşfetme yolculuğunda yaşam amacının; "başka insanların hayatlarına olumlu yönde katkıda bulunmak ve bu dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek" olduğunu keşfederek yeni hayatının her adımını buna göre yaratmaktadır. Dönüşümsel yaşam koçu, regresyon terapisti ve şamanik çalışmalarla, kendi bireysel deneyimlerini katılldığı çalışmaların öğretileri ile birleştirerek seansları ve seminerleri ile kişilerin hayatlarını dönüştürmeleri için rehberlik ederken kendi yolculuğuna ve gelişimine devam etmektedir.