Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne Mayıs ayı içinde ulaşan zehirlene şikayetlerinin değerlendirilmesi sonucu uygunsuz gıda satan 10 işletmeye ceza kesildiği belirtildi.

Turizm sezonunun başlamasıyla birlikte İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce sürdürülen gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimleri yoğun şekilde devam ediyor. Aydın genelinde toplam bin 288 adet gıda üretim yeri ve 9 bin 771 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunuyor.

Denetim ekipleri tarafından Mayıs ayında gıda üretim yerlerine toplam 176 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 844 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı dahilinde 31 adet, zehirlenme ve şikayetlere istinaden de 3 adet olmak üzere gıda üretim yerlerinden toplam 34 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinden ise toplam 32 adet numune alındı.

Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucu alınan numunelerde mevzuata uygun olmayan 1 adet yaş sebze, 1 adet yemek, 3 adet yağ, 1 adet kuru incir, 3 adet yaş pasta ve pastacılık ürünü ve 1 adet ekmek üreten 10 adet işletmeye toplam 62 bin 936 TL idari para cezası kesildi. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda ise mevzuata uygun olmayan 16 adet işyerine toplam 27 bin 303 TL idari yaptırım uygulandı. Mayıs ayında gerçekleşen denetimlerde 26 ayrı işletmeye toplam 90 bin 239 TL ceza kesildi.

Alo Gıda 174 hattına, Mayıs ayı içerisinde çoğunluğu satış ve üretim yeri ile ilgili toplam 44 adet şikayet ulaştı. Yasal mevzuat doğrultusunda 27 adet şikayet sonlandırılırken; diğer şikayetlerle ilgili analiz sonuçları bekleniyor. Mayıs ayında yapılan denetimler sırasında mevzuata uygun olmayan 11 adet piliç ve 5 kilogram hamburger son tüketim tarihi geçmiş olduğu için imha edildi.

Mayıs ayı içerisinde ayrıca Didim'de gıda satış ve toplu tüketim yeri işletmecileri ile çalışanlarına yönelik "Gıda Güvenliği ve Hijyen Semineri" düzenlendiğini anımsatan İl Müdürü Salih Köksal, "Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi'ne kaydedilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, Gıda Kontrolör ve yardımcılarının oluşturduğu 124 kişilik denetim ekibiyle 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir" dedi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png