Olayın tam olarak 'zehirlenme' olmadığını belirten Kolat, "Sanıyorum, süt biraz bozuk. Bozuk süt olduğu anlaşılıyor, arkadaşlarımızın tespitleri öyle. Bozuk sütün, bozuk gıdanın verdiği kısmen psikolojik diyelim, kısmen de rahatsızlık şeklinde ama ciddi bir vaka yok." dedi.

Sivas Valisi Ali Kolat, gıda zehirlenmesi sonucu hastanede tedavi gören öğrencileri ziyaret etti. Mide bulantısı ve karın ağrısı şikâyetiyle Sivas Numune Hastanesi'nde tedavi gören öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Kolat, doktorlardan da bilgi aldı.

Vali Ali Kolat, hastane ziyareti sırasında gıda zehirlenmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada süt dağıtılan 7 okuldan şikâyet geldiğini kaydetti. Kolat, "Birbirinden duyan okullar da tedbir anlamında hastaneye gelmeye başladı. Arkadaşlarımız, duruma müdahale ediyorlar. Hemen hepsine gerekli müdahaleyi yapıyorlar. Ciddi bir vakamız yok. Çocukların genel durumu iyi. İnşallah bizi üzecek bir durum olmayacak. Daha sonra arkadaşlar durumu rapor edip gerekli tespitlerde bulunacaklar. Sütlerin gıda yönünden tahlilini yaptırdık ve süt dağıtımını durdurduk. Eğitime ara verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Öğrencilerimiz, sağlık durumlarına göre okullarına dönebilecek." şeklinde konuştu.