Okul Sütü Projesi kapsamında dağıtılan sütlerden, bin 200’ü aşkın öğrenci zehirlendi, hastanelik oldu. Sağlık, Milli Eğitim ve Tarım Bakanlıkları ‘bir daha böylesi acı bir olay yaşanmasın’ diye harekete geçti. Meclis de bu süreçte üzerine düşeni yaptı. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu da okullarda dağıtılan sütün perde arkasını araştırmak için Alt Komisyon kurulmasını kararlaştırıldı.

ÇOCUK DAİMİ KOMİSYONU KURULDU

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu bünyesinde oluşturulan Çocuk Daimi Alt Komisyonu bundan böyle çocuklarla ilgili her konuda inceleme ve araştırma yapacak. İşte görev alanı böylesi genmiş olan bu Komisyonun ilk işi de Okul Sütü Projesi oldu. Komisyon, ‘çocukların niçin zehirlendiği ve firmaların bir hatasının olup olmadığı’ gibi pek çok soruya yanıt arayacak.

KOMİSYON BAŞKANI PROF.DR TÜRKAN DAĞOĞLU

Meclis’te oluşturulan bu önemli Komisyonun başkanı ve üyeleri de netleşti. Çocuk Daimi Alt Komisyonun başkanı AK Partili çocuk hastalıkları Profesörü Türkan Dağoğlu oldu. Bu Komisyonda AK Partiyi temsil edecek diğer isimlerse; Mürteza Yetiş, Muzaffer Yurttaş ve Sevim Savaşel oldu. 7 kişilik Çocuk Daimi Alt Komisyonunun CHP’li üyeleri kadın doğum profesörü Nurettin Demir ve Candan Yücer oldu. Komisyonda MHP’yi ise Ruhsar Demirel temsil edecek.

Uğur TELLİ
Samanyolu Haber