Fenerbahçe Kulübü, bugün Fanatik gazetesinde çıkan Kazım'ın babasının açıklamalarından sonra futbolcusu Kazım Kazım'ın sözleşmesinde yazan tüm şartları yerine getirdiğini açıkladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Kazım Kazım'ın babası Rodney Richards'ın bugün bir gazetede yer alan röportajıyla ilgili 'Kulübümüz açısından, yalanlarla ve bilgi yoksunu ifadelerle dolu bu röportaja ilişkin açıklamalarda bulunmak ve kamuoyunun yanlış bilgilenmesinin önüne geçme zarureti doğmuştur' denilerek, şu görüşlere yer verildi:

'Kulübümüzün Kazım Kazım ile ilgili sözleşmesindeki maddelere uymama gibi bir durumu kesinlikle söz konusu değildir. Kulübümüz sözleşmede yazan tüm şartları yerine getirmiştir. Ancak gazetelere 'ödemelerimiz yapılmadı' demeden önce banka hesaplarını kontrol etmeyen Kazım ailesi, sözleşmede düzenlenen ödemelerinin yapıldığının farkında bile değillerdir. Öte yandan Kazım Kazım'ın sözleşmesi ile ilgili olarak eğer bir itirazları olacaksa bunun Futbol Federasyonu ve yetkili hukuk organlarına yapılması gerekmektedir. Konunun muhatabı FIFA değildir. 'FIFA'da işlemlere başlayacağız' ifadesi bile konudan ne kadar uzak ve olayları çarpıtmaya çalıştıklarının bir göstergesidir.'

Açıklamada, Kazım Kazım'ın sözleşmesinde 'Şu takıma gidemez' diye bir maddenin olmadığı, bu konudaki iddiaların asılsız olduğu vurgulanarak, 'Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın kendilerine karşı küçük düşürücü ifadeler sarf ettiği ve tavırlar sergilediği doğru değildir. Ayrıca Rodney Richards, Aragones ve başkanımız kesinlikle aynı ortamda bir araya gelmemişlerdir. Dolayısıyla Richards'ın, sayın Aragones hakkında başkanımızın söylediğini iddia ettiği sözler de baştan aşağı uydurma ve yalandır' denildi.

Kazım Kazım'ın Fenerbahçe Kulübü'nün sözleşmeli futbolcusu olduğu hatırlatılarak, 'Rodney Richards'ın hangi sıfatla bu röportajı verdiği son derece önemlidir. Eğer Richards bu röportajı Kazım'ın babası olarak vermişse, (A) Milli Takım seviyesinde futbol oynayan ve reşit olan Kazım'a bu açıklamaları kabul edip etmediği sorulmalıdır. Yok eğer Richards bu açıklamaları menajer sıfatıyla yapıyorsa, bu açıklamanın kulüp disiplin yönetmeliği çerçevesinde bir değerlendirmesi yapılacak ve bunun mutlaka bir takım sonuçları olacaktır' ifadeleri kullanıldı.

Kazım Kazım'ın sözleşmesinin devam ettiği sürece, kulübe ilişkin tüm disiplin ve yönetmeliklere diğer sporcular gibi uymak zorunda olduğu vurgulanarak, şu görüşler kaydedildi:

'Bu kurallara uyduğu ve görevini yerine getirdiği sürece kulübümüzde kalacaktır. Ancak bu şartları yerine getirmek ve kurallara uymak istemiyorsa yine altında imzası bulunan sözleşmesindeki koşulları yerine getirerek istediği kulübe transfer olabilir. Yüz yıldan fazla geçmişe sahip Fenerbahçe Kulübü ciddi bir kurumdur ve bu kurumda kalmayı, bu şanlı formayı giymeyi hak eden sporcular ile yoluna devam edecek bunu hak etmeyenler ile de yolunu ayırmak konusunda en ufak bir tereddüt duymayacaktır.'

VATAN