Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin koordineli çalışmaları sonucu, sokakta esrar satan zehir tacirlerine yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda toplam 10 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Huzur Mahallesi'nde uyuşturucu madde alışverişi yapılan baraka tabir edilen mekanların polis kameraları ile takip edilmesi sonucu uyuşturucu madde satan şebekenin tespit edilmesi ile birlikte düzenlenen operasyonda 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Operasyon kapsamında 65 paket gazete kağıtlarına sarılı 2 kilo 10 gram esrar maddesi ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu şüpheli şahıslarla irtibatlı uyuşturucu satışı yapan başka bir şebekenin de çevre illerden uyuşturucu madde temin etmeye çalıştığı tespit edilerek gerçekleştirilen ikinci operasyonda da 5 şahsın daha gözaltına alındığı belirtildi. Şahıslarla birlikte 1 adet ruhsatsız silah, 13 adet mermi ve bin 389 gram esrar maddesi ele geçirildiği kaydedildi. Öte yandan polis tarafından yapılan takipler saniye saniye kameraya kaydedilirken olayla ilgileri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan B.A.., H.K., S.E., R.B., H.B., R.B., A.B., A.B., F.A., ve M.K. adlı 10 şahıs adliyeye sevk edildi.