Narkotik timleri, adım adım takip ederek zanlıların satış yöntemlerini, elemanlarını, uyuşturucuyu gizleme tekniklerini, pazarlıklarını tek tek tespit etti.

Bayraklı bölgesinde özellikle sokaklarda uyuşturucu satıldığı ihbarını alan İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin iki aylık araştırmalarında ilk olarak zehir tacirlerinin sık sık kullandıkları yerler tespit edilerek, bu bölgeleri gören tüm noktalardan görüntülü takip yapıldı.

GÖRÜNTÜLER ELE VERDİ

Polisin gizli çektiği görüntülerle, zehir tacirlerinin müşterilerle pazarlıkları, uyuşturucuyu tedbir amacıyla birkaç el değiştirdikten sonra müşterilere teslim etmeleri, uyuşturucuları otomobilin lastiklininin altına, sokakaki 'zula' denilen gizli yerlere saklamaları tek tek tespit edildi. Ayrıca şebeke elemanlarının da kimliklerinin belirlenmesiyle dün eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Narkotik köpeklerinin de kullanıldığı baskınlarda, meşe adı verilen ve birer içimlik olarak hazırlanmış çok miktarda esrar ele geçirildi.

7 KİŞİ GÖZALTINDA