Polis, yatağının başucunda 3 kutu zayıflama hapı bulurken, yakınları ve komşuları Ferhan Yılmaz'ın uzun süredir zayıflamak için alternatif zayıflama metodları üzerinde araştırma yaptığını söyledi.

Olay bu sabah Bayındır Mahallesi'nden gelen bir ihbarla ortaya çıktı. 340 Sokak Kuzucu Apartmanı'nın 5'inci katında yalnız oturan, internet kafe işletmeciliği yapan Ferhan Yılmaz'ın kapısını çalan komşuları, yanıt alamayınca polise haber verdi. Gelen polis, çilingire açtırdığı kapıdan girdiğinde, 110 kilo ağırlığındaki Ferhan'ı, yatağında ölü buldu. Yatağının başucunda da 3 kutu zayıflama hapı bulundu. Ölümü şüpheli görülen genç için Olay Yeri İnceleme ekipleri çağrıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası dedektiflerinin de geldiği evden polis ekipleri, "La Jiao Shou Shen" adlı zayıflama haplarını alarak ayrıldı. Yakınları ve komşuları Ferhan Yılmaz'ın uzun süredir zayıflamak için alternatif zayıflama metodları üzerinde araştırma yaptığını söyledi. Komşuları, “Herhangi bir hastalığı yoktu. Sadece, fazla kilo sorununu çözmek için hap kullandığını duyduk. Çevresinde çok sevilen bir gençti” dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'de üretim izni vermediği zayıflama hapını kullanan Ferhan Yılmaz'ın kesin ölüm nedeninin Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporla belirleneceği ifade edildi.

Piyasada kutusu 40 TL'den başlayan fiyatlarla satışı kaçak yollarla yapılan "Meksika Biberi" hapının kullanımı ile ilgili olarak internet sitelerinde de uyarılar bulunuluyor. Hamile, gebe ve emzirenlerin kesinlikle kullanamayacakları vurgulanan hapın, ayrıca karaciğer, kalp ve böbrek yetmezliği olanlar ile yüksek tansiyonlu kişiler, ülser veya gastrit şikayeti olanların kullanmasının hayati tehlike oluşturacağı belirtiliyor. Alkol ile birlikte kullanımının da zararlı olduğu belirtilen uyarılarda hapın mutlak surette doktor kontrolünde alınması gerektiği de özellikle vurgulanıyor. Dünyada sadece Rusya ve Çin'de resmi olarak satışı yapılan bu hapın Türkiye'de sahtelerinin de üretildiği iddia ediliyor./hürriyet