Kızı hastaneyi suçladı. Doktor 'İhmal yok, kalpten öldü' dedi.

Konya'da evli ve 3 çocuk annesi Fatma Çukur (45), kilolarından kurtulmak için ameliyat olmaya karar verdi. Bağırsakları bağlanarak kısaltılırsa zayıflayabileceğini öğrenen Çukur, özel bir hastaneye başvurdu. Çukur, tahlillerin ardından Dr. A.Ç. tarafından ameliyata alındı. 109 kiloluk hasta operasyondan bir hafta sonra taburcu edidi.

BAĞIRSAKLARI ÇALIŞMADI
Kızı Emine Çukur (22), hem hastanede hem eve geldikten sonra istifra eden annesini üç gün sonra Karaman Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede yapılan inceleme sonucunda bağırsağının hiç çalışmadığı belirlenen Çukur, acil olarak ameliyatın yapıldığı Konya'daki özel hastaneye kaldırıldı. Talihsiz kadın 5 Şubat'ta bütün müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

ŞİKAYETÇİ OLACAK
Hastane yönetimi ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Emine Çukur, 'Annem hastanede yattığı süre içerisinde sürekli kustu. Doktor normal olduğunu söyledi. Ameliyat sonrasında hiç tuvalete de çıkmadı' dedi. Annesinin bağırsaklarının çalışmadığını devlet hastanesinde öğrendiklerini söyleyen Çukur 'Gözlerimin önünde hayatını kaybetti. Bir başkasının hayatını kaybetmemesi için gerekli önlemelerin alınmasını istiyorum' diye konuştu.

'Ölümcül obeziteydi'
Çukur'u ameliyat eden doktor A.Ç. ihmalleri bulunmadığını savundu. Çukur'un aşırı kilolu olduğunu dile getiren doktor 'Boyu 1 metre 57 santim, vücut endeksi yüzde 44.7 idi. Yüzde 40'ın üzerinde olanlar ölümcül obezite hastalığı taşırlar. Tetkiklerini yaptık. Ameliyat için engel yoktu.' Doktor hastanın, tekrar kaldırıldığı hastanede kalp ritminin bozuk olduğunu söyledi. 'Dengeyi sağladık. Ancak sonra fenalaşarak yoğun bakım ünitesine kaldırılmış. Kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmiş. Kayıtlarımızda hastanın 6-7 ay önce hastanemizde by-pass ameliyatı olduğu görülüyor' diye konuştu.

akşam