4 gün önce akşam saatlerinde eşi tarafından evde nefessiz kalıp boğulmak üzereyken bulunan ve acilen hastaneye kaldırılan Petek Dinçöz"ün çok ciddi bir zatürree"ye yakalandığı ortaya çıktı.

Bayram"dan sonra ortaya çıkan yeni bir zatürree virisünü kaptığı anlaşılan Dinçöz"ün 4 gündür Maslak Acıbadem hastanesinde tedavi altında altında tutulduğu belirlendi.

Ancak bu arada talihsiz bir durum da ortaya çıktı.

Çünkü Dinçöz, aylar öncesinden aile dostları olan işadamı (Eski Son Havadis"in sahibi) Mustafa Özkan"ın Sait Halim Paşa yalısında hem yaşgünü, hem de yeni piyasaya çıkan kitabın tanımı için verilen davette sahne almak için söz vermişti.

Bu davet için Cevahir-Mustafa Özkan çiftinin haftalardır titizlikle hazırlandığını biliyordu.

Ve sonuçta, 4 gündür ateşler içinde yattığı hastaneden çıkıp, konserine gitmeye karar verdi.

Fakat doktorlar hastaneden ayrılmasına izin vermedi. Ancak sonuçta doktorlar da çaresiz kalarak ve kendisinden “imza” olarak konserine gitmesine izin verdiler.

Ancak Acıbadem Hastanesi yetkilileri, durumun çok ciddi olduğunu vurgulayarak, Petek Dinçöz"ün büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söylediler Ve Sait halim Paşa"nın içine adeta bir mini hastane kurdular. Kapısına da tam teşekküllü bir ambulans koydular.

SAİT HALİM PAŞA

Ve gerçekten çok ilginç bir konser yaşandı.

Önce Mustafa Özkan bir konuşma yaptı. Ardından kitabın mimarı Güneri Civaoğlu, kitabın öyküsünü anlattı.

Sonra konser başladı. Musfafa Sarıgül"den Cavit Çağlar"a, Ali Şen"den Tuncay Özilhan"a, Murat Vargı"dan Oğuz Çarmıklı"ya, Mustafa Süzer"den İsmail Ünal"a, Murat Aksu"dan Taylan Bilgel"e, Necati Kurmel"den Zeynel Abidin Erdem"e, Osman Berkmen"e kadar çok farklı bir topluluktan oluşan davetliler, Dinçöz"ün bu kadar hasta olduğunu bilmeden, şarkılara eşlik ettiler. Ancak davet sahibi Mustafa Özkan, Dinçöz"ün durumunu davete konuk olan sanatçılara fısıldamıştı. Bunun üzerine, sahnede 3-4 şarkıda bir zatürree yüzünden nefes nefese kaldığı gözlenen genç assolist, kimi sahneye davet etse, birbirinden değerli tüm sanatçılar hemen sahneye çıktı ve birer şarkı söyleyerek, Peteğe nefes aldırdılar. Erol Evgin"den, Meyra"ya, Gönül Yazar"dan Erol Büyükburç"a ve Emel Sayan"a kadar konuk olan tüm sanatçılar, çıkıp müthiş örnek olabilecek bir şekilde, Dinçöz"e destek oldular. Hatta Orhan Gencebay bile hayatında ilk kez sahneye çıktı. O arada ilginç konuşmalar yaşandı. Petek Dinçöz, yine 2-3 şarkı söyledikten sonra bu kez Orhan Gencebay"a döndü ve “Biliyorum siz sahneye gelmezsiniz. Ama ben sizin masanıza, yanınıza geliyorum, belki iki-üç kelime edersiniz” diyerek yanına gitmeye kalktı. Ama Orhan Gencebay, “Sen dur, ben geliyorum” diyip, sahneye fırladı. “Şarkı söylemeyeceğim ama ben de size fıkra anlatacağım” deyip, 5 dakika kadar sahnede kaldı. Bu arada dinlenen Dinçöz, sonra yine programına devam etti.

Petek Dinçöz, sahneden indiğinde ise bu kez yine doktorları karşısında buldu ve “Hadi hemen hastaneye gidiyoruz” sözleriyle karşılandı. Ambulansa binmek istemeyen Dinçöz, tekrar hastaneye gönderilirken, peşinden de bir ambulans geliyordu.

Acıbadem Maslak"ta yine acil kapısından alınan Dinçöz, odasına alındıktan sonra hemen ilaçlarla uyutuldu.

Dinçöz, halen Maslak Acıbadem hastanesinde kalmaya devam ediyor. Doktorlar taburcu edilebileceği gün konusunda henüz bir açıklama yapmazken, çok yoğun bir tedavi sürecinin devam ettiğini söylediler.

Hastane yetkilileri, (konser yüzünden herkes öğrenmeden önce) 4 gündür hastanede olan Dinçöz"ün hastalığını da herkesten gizlediği ve sadece birkaç gün önce Sezen Aksu"nun, genç şarkıcıyı ziyaret ettiğini söylediler. / vatan