Katliamla ilgili tutuklanan 8 kişi arasında yeralan Süleyman Çelebi"nin eşi 6 çocuk annesi Makbule Çelik, saldırıyı kendi ailelerinin yapmadığını ve iftiraya uğradıklarını ileri sürdü.

Ölenlerle amca, dayı çocukları olduğunu söyleyen Makbule Arı, “Bize iftira atıyorlar, kendilerinin zengin olduğunu, bizim de fakir olduğumuzu söyleyip, mallarında gözümüz olduğunu söylüyorlar. Biz fakir değiliz, benim evimde her türlü eşyam var. Benim kocam, kayınbiraderlerim para için böyle şeyler yapmaz. Biz böyle bir kıyımı nasıl yaparız. Bunu kim yapmışsa ortaya çıkarsınlar. Bizi ortadan kaldırmak için iftira atıyorlar. Olaydan sonra kocam evde otururken jandarma alıp götürdü. Köyde diğer korucular görevi gitmiş, bir tek evde kalanları alıp götürdüler.”

SALDIRGANLAR KOMŞU

Katliamı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan 8 kişinin evinin, saldırının yaşandığı eve 15 metre mesafede olduğu ortaya çıktı. Köyde yaşayan 11 yaşındaki Mehmet Selim Seleci, nişan törenine kendisinin de gideceğini belirterek, “Ben de oraya gidecektim ama annem beni dersine çalış diyerek göndermedi” dedi.

Milliyet