Kuşadası'da bir otel işletmecisi baba ile oğlunu öldürdüğü iddia edilen zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.
İstiklal Caddesi'ndeki Dereli Oteli işleten Manisa'nın Kırkağaç ilçesi Bostancı köyü muhtarı Mustafa Dereli (45) ile oğlu Nejdet Dereli (16) otelin lobisinde turistlerin gözleri önünde uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişti. Olayın ardından gözaltına alınan zanlı V.B. (25), mahkeme tarafından "kasten ve planlayarak adam öldürmek" suçundan tutuklanarak Söke Cezaevi'ne konuldu.
Zanlısının tutuklanmasının ardından polis, cinayetlerin neden işlendiğinin aydınlatılması için geniş çaplı bir araştırma başlattı. Polise yapılan ihbarda, Kuşadası'nda otel işletmeciliğine soyunan Manisa'nın Kırkağaç ilçesine bağlı Bostancı köyü muhtarı Mustafa Dereli'nin tefecilere borcu bulunduğu ileri sürüldü. Polis, V.B.'nin alacak tahsili için otele geldiğini ve çıkan tartışmada da baba ile oğlunu öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Ayrıca, polis çevrede yaptığı tüm araştırmalara
rağmen olayda kullanılan silahı bulamadı.