Bakan Şahin, Leyla Zana'nın, Öcalan hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi

Bakan Şahin, Bayrampaşa Cezaevinde mahkumlar tarafından senaryosu yazılan ve birçok ünlü sanatçının rol aldığı ''Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım'' filminin tanıtım toplantısında, gazetecilerin, Leyla Zana'nın terör örgütü üyeleri ve elebaşı Öcalan'a yönelik sözleriyle ilgili sorularını yanıtladı.

Şahin, Leyla Zana'nın Diyarbakır'daki bir toplantıda terör örgütünün elebaşı hakkında ''lider'' sıfatını kullanmasını, şöyle değerlendirdi:

''Türkiye'de bağımsız yargı organları, bu şahıs hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiştir. Bu hapis cezası aynı zamanda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince (AİHM) onanmıştır. Geçmişte, parlamenterlik yapmış olan bir kişinin böyle bir beyanda bulunması ciddiye alınacak bir husus değildir. 24 yıla yakın süredir Türkiye bölücü terörle mücadelede binlerce şehit vermiş, maddi ve manevi birçok kayba uğramıştır. Bu açıklamaların ciddiye alınır bir tarafı yoktur. Bunun baş sorumlusu olan bir kişinin hala suçsuzmuş gibi gösterilmesi o kişinin de aynı çizgide olduğunu gösteriyor. Bu beyanların mutlaka bir hukuki karşılığının olması gerekir. Bu konuda görevli kişiler, mutlaka gereğini yapacaklardır.''

Bakan Şahin, bir soru üzerine de ''Benim savcılara talimat vermem mümkün değil. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu konudaki hissiyatımı sizlerle paylaştım'' yanıtını verdi.


-KONYAALTI BELEDİYESİNİN İPTAL EDİLEN İŞLETME HAKKI-


Şahin, gazetecilerin Antalya alt kademe Konyaaltı Belediyesinin sahil işletme hakkının Kıyı Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle iptal edilmesiyle ilgili ilgili sorularını da yanıtladı.

Şahin, Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in taleplerinin kendisine de iletildiğini, konuyu incelediğini, ancak sorunun Maliye Bakanlığının tasarrufunda olduğunu söyledi. Bakan Şahin, ''Eğer hukuka aykırı bir şey varsa, tabii ki ilgili belediye idari yargıya da başvurabilir. Yapılmış olan idari bir işlemdir. Mutlaka gerekçesi vardır. Beğenilmiyorsa, hukuka aykırıysa yasal yollara başvurulabilir'' diye konuştu