Daha önce de Büyükşehir belediyesi'nin otobüs ve minibüs taşıma ücretlerine yaptığı zam ile seyehatlarde kart zorunluluğu getirilmesini protesto eden ve bugün de yürüyüş gerçekleştirilen Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine polis, müdehalede bulundu.

Biber gazı ve copların da kullanıldığı müdehalede kızlı erkekli öğrenciler yerlerde sürüklendi, yaklaşık 15 öğrenci de gözaltına alındı.
 
Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan yaklaşık 200 kişik grup, saat 13.30 sıralarında ellerinde ulaşım zammıyla ilgili pankartlarla üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'nden kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Saat 16.00 sıralarında İzmit kent merkezine ulaşan öğrenci grubu Anıtpark mevkiinden Yürüyüş Yolu'na geçerek Büyükşehir Belediyesi önüne gitmek istedi. Ancak Çevik Kuvvet ekipleri buna izin vermedi.

Öğrenciler ısrar edince, polisler onları kısa sürede çembere aldıktan sonra, tüplerini sırtlarında taşıdıkları bibergazı muslukları açıp üzerlerine sıkarak kendileri de maske takıp onları coplamaya başladı. Yüzlerce polis arasında kalan öğrenciler polislerin oluşturdukları çemberden çıkamadı. Polis, öğrencileri coplayıp yere düşenleri de tekmeledi. Kargaşa sırasında öğrencilerden bazıları biber gazı sıkılmasına rağmen kaçtı. Olaylar sırasında polis 15 öğrenciyi gözaltına alındı.