Türk Hava Yolları (THY) 1 Nisan’dan itibaren iç hatlardaki bilet fiyatlarını yeniden ayarladı. Ancak artış kademeli fiyatlara yedirildiği için zam‘örtülü’ oldu.

2005 yılından beri uçak biletlerinde fiyatları ‘kademeli olarak’ belirleyen THY, en alt kademe olan 99 TL’de herhangi bir değişikliğe gitmedi. 119 ve 139 TL’lik fiyatlarda bir artış olmazken 159 lira kademeli fiyat 169 liraya yükseldi. 189 ve 209 TL’lik fiyat yine değişmezken 259 liradan satılan biletlerde fiyat 269 liraya yükseldi.

En büyük artış ise en üst kademe olan tavan fiyata geldi. Daha önce 314 lira olan bu rakam25 liralık artışla 339 liraya çıktı. Artan petrol fiyatlarının THY’nin zamkararında etkili olabileceği daha önce Türkiye- ’nin Davos’u olarak nitelendirilen Uludağ’daki Ekonomi Zirvesi’nde gündeme gelmişti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, bilet fiyatlarında bir ayarlamanın gündeme gelebileceğini dile getirmişti. THY’nin örtülü zammı etkisini yaz aylarında gösterecek. Çünkü yaz aylarında özellikle Antalya ve Bodrumgibi hatlarda çok önceden karar verilmedikçe alt kademeden bilet bulmak hemen hemen imkânsız.

EN ÜST KADEMEDE YÜZDE 8’LİK ARTIŞ

THY’nin bilet fiyatlarında yaptığı ayarlama en çok üst kademede etkili olacak. Üst kademede 314 lira olan fiyat 339 liraya çekilince buradaki zam yüzde 8’i bulmuş oldu.