TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar, Söke Ovası"nda pamuk hasadının başlamasıyla birlikte TARİŞ olarak pamuk alımlarına başlayacaklarını söyledi. TARİŞ ortaklarının geçen yıl teslim ettikleri ürünlere mahsuben hala TARİŞ'ten alacaklarının olduğunu belirten Azbazdar, “Bayram öncesi üreticilerimize olan geçmiş borçları ödemek üzere yaptığımız çalışmalarımız da teknik bir sorun çıktı. Bu nedenle de ödemeler bayram sonrasına sarka bilir. Gönlümüz istiyordu ki, üreticilerimizin geçen yıldan kalan alacaklarının tamamını ödemekti. Fakat zamanla yarışıyoruz. Artık dördüncü haftaya girdik. TARİŞ bu süre içerinde kendisine doğru bir yol çizmiştir. Finans kurumları ve özel sektör kuruluşları TARİŞ'in gittiği yolun doğru olduğunu fark ettiler.Dolayısıyla hem alacaklı oldukları parayı yeniden yapılandırma yoluna gitmişler, hem de yeni kredi olanakları sağlamak adına çalışmalar başlatmışlardır. Bu psikolojik olguyu 10 günlük süre içerinde oluşturduk. Şunu da söyleyebilirim ki; bu psikolojimizle ihalelerimize katılım sıkıntısı çektiğimiz daireleri gayet iyi ve temiz bir ihalelerle,genel kurulda sunduğumuz fiyatların üzerinde satmaya başladık” dedi.

AYDIN TEKSTİLE 2 FİRMA TALİP
Satışı yılan hikayesine dönen Aydın Tekstili almak üzere 2 firmanın kendilerine müracaat ettiğini açıklayan Azbazdar, “2 firma Aydın Tekstile talip olduklarını bizlere sözle bildirdiler. Fakat biz bunun yazılı yapılmasını teklif ettik. Şimdi onlardan gelecek teklifi değerlendirerek ihaleye çıkacağız. Beni her fırsatta altını çizdiğim bir söz var; borçlu adamın malı olmaz. Fakat biz borcumuzu ödemek için de elimizdeki gayri menkulleri yok pahasına satmayacağız. Hiç kimse bizden bunu beklemesin” diye konuştu.

BAYRAM SONRASI TAM GAZ ALIMLARA BAŞLAYACAĞIZ
Ramazan Bayramı öncesi adlıları ciddi tedbirlerle bir çok sıkıntıyı aştıklarını ve bayram sonrası da hemen pamuk alımına başlayacak bir konuma gelmeyi planladıklarını kaydeden Azbazdar, şunları söyledi: “Hızla pamuk alımına başlamak istiyoruz. Bulduğumuz üç tene farklı kaynağın hangisi bizim için uygun olursa, kredi kullanıp,alımlarımıza başlayacağız. Yine üretici ortaklarıma şu müjdeyi de veremeden geçemeyeceğim. Bir özel finans kuruluşuyla el sıkıştık ve yapılandırılmış borcumuzu yeniden yapılandırıp, ödemekte olduğumuz yüzde 28 olan faizi, yüzde 14.5"ya düşürdük. Bizim kararlı duruşumuz borçlu olduğumuz bankalara da güven vermiştir”